Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

RD īpašumu par 2.2 miljoniem iegādājas sirmgalvim piederošs uzņēmums ar 3000 ls gada apgrozījumu

Rīgas domes (RD) tikko pārdoto īpašumu Grēcinieku ielā 34 par 2.2 miljoniem latu iegādājusies kompānija, kas reģistrēta uz kāda 1929.gadā dzimuša kunga vārda, kuram pašam pieder vien mazs dzīvoklītis Vecmīlgrāvī. Tikmēr uzņēmēji pastiprināti iebilst pret notikušās izsoles noteikto ierobežojumu, kas darījumam aizliedza piesaistīt kredītiestādes līdzekļus. Vienotības frakcijas deputāti pieprasa Rīgas domes vadībai anulēt izsoles rezultātus.

Partija norāda, ka jaunākā informācija apliecina, ka tā nenodrošina labāko rezultātu pilsētas interesēs. Par jauno Grēcinieku ielas 34 īpašnieku, iztērējot 2.2 miljonus latu, kļuvusi firma „Doreks”, kas pieder kādam 84 gadus vecam kungam. Saskaņā ar Lursoft pieejamo informāciju, kompānijas darbības nozare ir datortehnikas un biroja tehnikas apkalpošana, uzņēmuma apgrozījums 2011.gadā bijis nepilni 3000 latu, savukārt zaudējumi sasnieguši gandrīz 40 000 latu.

Savukārt prasību, ka izsoles dalībniekam jāspēj ieguldīt savi līdzekļi īpašuma iegādei, kura sākotnējā izsoles cena bija noteikta 2.078 miljonu latu apjomā, Vienotība uzskata par nepamatotu izsoles pretendentu ierobežojumu.

“RD ar savu absurdo kritēriju samazināja izredzes īpašumu pārdot par maksimāli labāko un pilsētai izdevīgāko cenu. Daudzi uzņēmēji pamatoti izsaka iebildes, uzsverot, ka šādam darījumam nepieciešamie līdzekļi skaidrā naudā ir retajam, līdz ar to atļauja piesaistīt kredītiestādi būtu bijusi pilnībā saprotama. Ja RD vadība ar izsoli gribēja glābt pilsētas budžetu, kuru paši ir izsaimniekojuši, tad visi fakti liecina par pretējo – izsole nav organizēta tā, lai pilsēta gūtu iespējami lielāku labumu,” norāda Ēlerte.

Ņemot vērā nepilnības Grēcinieku ielas 34 nama izsoles noteiktajos atlases kritērijos, kā arī šaubas par izsoles rezultātu, Vienotība RD vadībai pieprasīs izsoli anulēt.

Partija arī norāda, ka šis nav pirmais gadījums, kad RD vieglprātīgi un necaurskatāmi rīkojas ar sev piederošajiem nekustamajiem īpašumiem. Vienotība jau iepriekš konstatējusi, ka īpašums Vienības gatvē 13, kuru RD par nepamatoti zemu cenu – 77 000 latu – pārdeva janvārī, šobrīd tiek pārdots par trīs reizes dārgāku cenu. Tas radījis aizdomas, ka domes vadībai pietuvinātas personas ir ieinteresētas pašvaldības īpašumu nonākšanai spekulantu rokās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas