Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Regulatora algas samazina uz pusi; noteiks arī Latvijas Bankas algas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
lauksaimnieks
l
Jūs jau nestrādājiet ja laicīgi atbildi nevarat sniegt ,nerunāšu par saturu ,pilnīgs apsurts,
c@c
c
Latvijas Bankas vadītājam Ilmāram Rimšēvičam kredītsaistības ir vēl lielākas - 630 000 eiro (442 764 lati), jo pērn par 750 000 eiro jeb 527 100 latiem iegādāta zeme un dzīvoklis. Arī atalgojums 2008.gadā bija pieklājīgs - 10 500 lati mēnesī (gadā 126 518 lati). Tātad, pieņemot banku politiku izsniegt kredītu, ja maksājums ir 30 - 40 % robežās no mēneša atalgojuma, Rimšēvičs varēja atļauties par kredītu mēnesī maksāt 3000 līdz 4000 latus jeb aptuveni 4000 līdz 5000 eiro. Avots tas pats.
c@c
c
Kredītsaistības ir arī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas vadītājai Valentīnai Andrējevai - 2008.gadā tas bija 73 000 eiro jeb 51 304 latu hipotekārais kredīts, kas novirzīts overdraftu pārfinansēšanai un segšanai, un 156 800 latu citas parādsaistības. Turklāt gada beigās viņa bija aizdevusi 29 000 latus. Gadā Andrējeva saņēma 67 046 latus, tātad vidēji mēnesī atalgojums bija 5587 lati. Ja kredītsaistības ir uz 20 gadiem, attiecīgi par eiro kredītu viņai ik mēnesi jāmaksā 405 eiro jeb 284 lati, bet par latu kredītu - 870 lati mēnesī, kopējam kredītu maksājumam sasniedzot vairāk nekā 1100 latus mēnesī. Samazinot atalgojumu līdz 2800 latiem mēnesī, kredīta maksājumiem būtu jāatdod apmēram puse algas. No NR avīzes. Skaidrojums, kāpēc tomēr nemazināt.
Muļķu zemes pavalstnieks
M
Dīvains muļķu zemes paradokss - visas trīs "neatkarīgās" valsts iestādes vada no kredītiem un spēļu automātiem atkarīgi cilvēki.
x
x
Vai tas, ka RTU pasniedzējiem algas tiek samazinātas par 70%, ir samērīgi? Turklāt pāri pēc šī samazinājuma nepaliek necik, ne kā Andrejevai. Parastiem, izglītotiem un kvalificētiem Latvijā strādājošiem arī 1000 Ls ir nesasniedzama alga, par 2000 vispār nerunājot. Vienkārši smieklīgi tie mūsu neaizvietojamo ierēdņu protesti! Sen jau vajadzēja noņemt tās milzu algas, un daudz pamatīgāk. Paldies Dombrovskim!
Teodora
T
Vai Tu kaut ko nesaputroji, par vienu nulli nekļūdījies??? :-D Viņi saņems Ls 2000,- (divi tūkstoši) nevis Ls 200,- (divi simti) . :-D
Arāja komanda
A
Lai pieron. Drīz cirpsim vēl. Un drīz dāvāsim kaņepāju šlipsīti.
DD1
D
Piekriitu: "Rimševicam arī vajag nogriezt algu līdz 2 tūkst.Ls mēnesī! Tāpat no viņa nekāda diža labuma nav." Tikai vinjsh pats domaa, ka ir neaizvietojams.
ieva
i
Andrejevas kantorim vēl vajadzētu apgriezt, jo nevar viņiem būt lielāka alga kā premjeram, un ja nepatīk, lai iet kaut kur kārtīgi strādāt, nevis saņem algu par pāris lēmumiem gadā. par ko saņemlielo algu pārējā laikā? Vai par azartspēlēm?
kalašņikovs
k
"man būs stingri jāpastrādā, tikai tad te iestāsies kārtība"
jelgavnieks
j
bac
skolotājs- tā jā
s
Ja kāds vēl nesaprot, kāda vieta šajā suņu valstī ir ierādīta mums, skolotājiem, tad domāju, ka nu visiem acis ir atvērušās. Mēs šeit esam galvenokārt kā lieli traucēkļi lielajiem piķa rausējiem, kas savas atvasītes var atļauties sūtīt mācīties uz "labajām" skolām ārzemēs. Mēs īstenībā šeit vairs esam tikai skata pēc, jo citādi ES sāks bārties, ka Latvijā izglītības sistēma it kā nejauši paspēta nolikvidēta. Pēc būtības tā ir agonija- jautājums tikai kam. Drīz redzēsim- kam !
...viedā
.
Arī samazinātā alga ir neadekvāta. Latvijas apstākļiem un minimālai algai.
pit
p
es ar grib būt par locekli...
ARO
A
Te jau droši varēja dalīt arī ar 3, prātam neaptveramas algas bijušas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas