Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Reirs oficiāli atteicies pretendēt uz premjera amatu

Finanšu ministrs Jānis Reirs (Vienotība) ceturtdien oficiāli ticies ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni un atteicies kandidēt uz premjera amatu. "Es Valsts prezidentu informēju, ka labprāt turpinātu darbu jaunajā valdībā kā finanšu ministrs," portālam Diena.lv pēc tikšanās sacīja Jānis Reirs.

Viņš neformāli ar Valsts prezidentu Vējoni bija ticies arī trešdien. Saruna ar Valsts prezidentu pēc atteikšanās esot turpinājusies par Finanšu ministrijā veicamajām reformām. Reirs apgalvoja, ka tikšanās laikā neesot apspriestas citas premjera amata kandidatūras.

Uz vaicāto, kura premjera valdībā Reirs vislabprātāk vadītu Finanšu ministriju, viņš atbildēja: "Vienotības premjera valdībā." Taču politiķis atturējās nosaukt konkrētus uzvārdus. Līdz ar viņa atteikšanos ticamāka kļūst iespēja - kā nākamo amata pretendentu no sava vidus Vienotība varētu piedāvāt Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētāju Kārli Šadurski. 

Viņš ir arī Vienotības frakcijas priekšsēža vietnieks un viens no partijas līderes Solvitas Āboltiņas tuvākajiem politiskajiem domubiedriem. Taču Šadurskis arī pēcpusdienā Dienai.lv sacīja, ka viņš nav saņēmis uzaicinājumu tikties ar Valsts prezidentu.

Ar Valsts prezidentu ceturtdien ir ticies arī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, kuru kā savu premjera kandidātu apspriedusi Zaļo un Zemnieku savienība. Taču Dūklavs preses konferencē žurnālistus informēja, ka saruna ar Vējoni nav bijusi par valdības veidošanu, bet gan par gaidāmo Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa vizīti Apvienotajos Arābu Emirātos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas