Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Trešdiena, 22. maijs
Emīlija

Revizionisms

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
pīters
p
Un kā ir ar latgaliešu valodu? Latgaliešu valodai ir tiesības būt skolās un pašvaldībās, nekādi politlingvisti nepierādīs pretējo.
jautrais
j
....par valodu piekrītu, bet tas arī ir viss, ko dotā dāma un visi esošie un bijušie var izdomāt..ar to ir stingri par maz...
rīdziniece
r
Un vispār - ja nupat Mirjanai Ādamsonei (domāju, visi zina, kas viņa ir) ar Austrālijas tiesas lēmumu aizliedza ar viņas meitu runāt latviski līdz 11 g. vecumam, jo meita ir Austrālijas pilsone un aizbildniecību piešķīra tēvam, tad pēc analoģijas arī Latvijā tajās šķirtajās vai juridiski nenoslēgtajās latviešu un krievu ģimenēs, kur bērns ir Latvijas pilsonis, viņam ar tiesas lēmumu vajag aizliegt runāt krieviski ar to vecāku, kurš ir krievs.
splash
s
Ko tas Ušakovs var cepties? It kā krieviem nu galīgi neļauj viņu valodā izteikties! Viņiem ir avīzes, radiostacijas, televīzijas krievu valodā, skolas (piekrītu gan, ka pēdējā valodas reforma krievu skolās gan nebija ideālākais variants), ikdienā jebkurā Latvijas pilsētā cik paklauses, visur brīvi un nepiespiesti runā krieviski, pašvaldībās vai citās iestādēs arī neviens saprātīgs cilvēks nav nevienu krievu dzinis laukā tikai tāpēc, ka viņš nerunā vai stostās latviski (idioti abās pusēs ir sastopami). Pat krievu filmas latviešu televīzijās nāk oriģinālvalodā tikai ar lv titriem, nemaz nerunājot par ciešo saikni ar Krieviju, ko mūsdienās pilnvērtīgi spēj nodrošināt internets. Nu common! Tik brīvas iespējas krievu valodai bez Krievijas ir tikai šeit un tas tiešām nav daudz prasīts no lielas simtiem miljonu tautas, lai Latvijā, kas ir vienīgā vieta pasaulē, kur latviešu valoda un latvieši var pastāvēt, tiktu ievērots elementārs valodas likums. Elementārs, jo citur pasaulē tādas lietas ir pašsaprotamas.
bankrotejusi valsts
b
Rietumeiropa Latvijai neuzticas ne tik! Savu valsti nolaidusi ta, ka tagad jaubago no parejas pasaules. Palasiet tacu arzemju presi. Arzemju kompaniju parstavniecibas Latvija, starp citu, prieksroku dod krievu tautibas darbiniekiem, kurus uzskata par efektivakiem. Loti milu savu valsti un valodu, bet neredzu vajadzibu valodas lietosanas jautajumu nemitigi politizet. Krievu valodas prasme Latvietim-darba mekletajam patreiz ir liela prieksrociba
reality
r
Kas rūpēsies par izglītības sistēmu / kvalitāti ? Kāda jēga 'skaldīt matus' ES saietos, kad kādas 'druvietes' cīnās ar 'ždanokām' par likumu terminiem ( ES ir tāda mazākumtautību tiesību deklarācija, kuru ievērot aicina Ždanokas kundze ). Un salīdzināt latviešu valodu ar baltkrievu ir vairāk kā nekorekti - jo Baltkrievija nav ne ES, ne NATO locekle. Vairāk vajag rūpēties par latviešu un citu valodu labāku apguvi skolās !
Bulla
B
Paldies par rakstu. Neviens nerupesies par musu dzimto valodu, ka vien mes pasi. Cieniet sevi pasi, latviesi un esiet lepni par savu tautu un tas bagatajam tradicijam. Krievu valodai tikam bus pretiga piegarsa, kamer Lielais lacis neatzis savus ainainos darbus Latvijaa. Zel tikai, ka pasi latviesi nesaprot, ka pat ES nevares aizstavet musu valodu, ja Latvija oficiali tiks ieviesta krievu valoda ka valsts vai otraa oficiaalaa valoda. Ja Krievija noteiks ekonomiku Lativjaa, ari investicijas saruks, jo rietumeiropa neuzticas Krievijai. Un mes pasi sev busim iekodusi lidz kaulam. Sargasim savu valodu un neizkroplosim to ar visadiem ievazatiem citu valodu vardiem!
Человек
Ч
Заголовок у статьи хороший. Сразу видно, автор была отличницей по научному коммунизму. «kā gan šīs atšķirības izprot N.Ušakovs? Nepastarpināta informācija gūstama viņa mājaslapā. Citēju tulkojumā no krievu valodas: "Un mūsu pozīcija attiecībā uz krievu valodu paliek nemainīga — piešķirt tai oficiālās valodas statusu. Tas dotu tiesības sazināties ar pašvaldībām krievu valodā, mainīt mācībvalodas proporcijas skolās, rakstīt pasē savu uzvārdu līdzās latviešu valodas versijai arī kirilicā."» - Да. Если разрешить русским писать в паспортах свои имена кириллицей, латышский язык исчезнет.
PS vēlētāja
P
Atšķirība starp krievu un angļu valodas invāziju ir ļoti būtiska - angļi mūs nekad nav okupējuši. Toties krievu valodai gribot negribot nāk līdz šis tautai nodarītās pārestības uzslāņojums. Jāņem vērā arī tas, ka vēl joprojām liela daļa krievvalodīgo nesaprot, ka šeit nav Krievijas teritorija, bet gan citas tautas valsts. Arī tāda "Novaja volna" un tamlīdzīgas demonstratīvas uzstāšanās, kā arī iespēja skatīties daudzos Krievijas televīzijas kanālus krievu cilvēkos neveicina sajust piederību Latvijai. Protams, Krievija pie tā mērķtiecīgi piestrādā. Tāpēc pilnībā pievienojos Druvietes kundzes domām, ka mēs nedrīkstam atslābt un šī tēma jāturpina. Paldies par rakstu.
ttt
t
Cien.Druvietes k-dze! Sirsn'igs padoms. Uzman'ities no Valsts valodas agentur'as darbinieces Ineses Vasilevas. Lai nav ta, ka pasaka, kur cuku izaudze azote!
Uh-uh
U
Tās sievietes bildes vietā tomēr vajag dabas ainavu - būs daudz jaukāk. Bet tā?...
lepnajiem nacionalistiem
l
"nevienu vardu krieviski nekados apstaklos" - ha, ha! Bet ja Jus, kaisligos nacionalistus, uzrunas kads krievu miljonars, gribot slegt izdevigu darijumu? Vai lepni aizgriezisieties un no pelnosa darijuma atteiksieties? Tapat nesaubos, ka dala no komentetajiem jau strada uznemuma, kura ipasnieki ir cittautiesi. Vai jums bus drosme pageret no savas vadibas, lai runa ar jums latviski? Milie, mes tak dzivojam tirgus ekonomika, kas maksa, tas pasuta muziku. Ja vajadzes, runasiet kaut kiniski
riņķī apkārt
r
Nevienu vārdu krieviski nekādos apstākļos. -------------------------- Tikai angļu valodā - vietā un nevietā! Tas taču ir tik smalki! +++ censties ironizēt "smalkā stilā" :) par lietām, neizprotot, jeb nevēloties izprast pašas problēmas sakni, ir bīstami jūsu publiskajam tēlam. Jūs var pārprast... :))
vinnijs
v
Raksts jau labs. Tikai man rodas jautājums, ko šī kundze ir labu darījusi, būdama Izglītības ministre? Kā zināms IzM atbild par valsts valodas politiku. Ja jūs ieskatītos IzM mājas lapā, tad saprastu uzreiz, ka šī joma jau nu nav prioritāte un, diemžēl, nekad nav bijusi. Populistiski un politiski saukļi un raksti nav mērķtiecīga valsts valodas politika! Cienītā profesore droši vien apmeklē arī valodas komisiju, kas atrodas valsts prezidenta paspārnē, līdz ar to viņai ir pietiekami daudz iespēju arī praktiski pievērsties jautājuma risināšanai - piemēram, sākot kaut vai ar daudzo sadrumstaloto valodas politikas jomā darbojošos iestāžu konsolidēšanu. Spēks ir vienotībā, nevis katras tantes-profesores īpašajā viedoklī, kas, gandrīz vienmēr, ir pretējs citas tādas pašas tantes viedoklim!
čukča
č
ļoti precīzi pateikts un nelolojat cerības,ka valsts šeit kļūs draudzīgāka,ja ieviesīs divvalodību,tak valstij ir vienkāršāk nodrošināt latviešu valodas apmācību neka strādāt divās valodas un vai ta Ušakovs to visu plānu,ka tik ne tie gudrie pie ka viņš brauc ciemos uz Krieviju ?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas