Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Rīgas domes opozīcija: jautājumā par bērnudārziem Ušakovs pieļauj diskrimināciju

Rīgas domes opozīcijas deputāti atkārtoti iesnieguši Rīgas mēram Nilam Ušakovam (SC) vēstuli ar pieprasījumu izslēgt no otrdienas domes sēdes darba kārtības jautājumu par kārtību, kādā reģistrē, uzņem un atskaita pirmsskolas vecuma bērnus Rīgas pilsētas pašvaldības finansētajās pirmsskolas izglītības grupās privātajās izglītības iestādēs.

Domes frakciju bloka Vienotība deputāti kategoriski iebilst pret šo priekšlikumu kā pret mērķtiecīgu plānu diskriminēt rīdziniekus un viņu bērnus.

Kā portālu Diena.lv informēja partijas Jaunais laiks Rīgas domes deputātu frakcija, plānotā iepirkuma mērķis ir skaitliski samazināt rindu, ieguldot miljonus, lai Rīgas mērs būtu it kā padarījis labu darbu, taču tādējādi jautājums netiktu risināts pēc būtības. Tiek ignorēts bērnu un viņu vecāku viedoklis, lai gan tie ir īstie pakalpojuma pircēji.

Vienotības deputāti pauduši savu atbalstu principa "nauda seko bērnam" ieviešanai, kas nodrošinātu nodokļu ieņēmumu apjoma palielinājumu, tiktu radītas jaunas darba vietas un izskaustas nelegālās jeb tā sauktās "pieskatīšanas istabas" u.c.

Jau ziņots, lai samazinātu bērnudārzu rindu, Rīgas dome plāno iepirkuma rezultātā dotēt vietas atsevišķās grupās privātajās pirmsskolās, maksājot līdz 125 latiem par katru bērnu - vidējo summu, kas mēnesī tiek izlietoti par viena bērna uzturēšanu pašvaldības bērnudārzā. Vienlaikus tās ģimenes, kuras savus bērnus jau tagad sūta privātajos bērnudārzos, turpinās no pašvaldības saņemt vien 30 latu dotāciju mēnesī.

Savukārt privātie bērnudārzi norāda, ka domes iepirkumu konkursā piedalīties varēs tikai lielākie privātie bērnudārzi, kas spēs nodrošināt jaunu grupiņu izveidošanu. Iepērkot grupiņas, nevis atsevišķas vietas, dome uzliek par pienākumu privātajiem dārziņiem meklēt jaunas telpas un iegādāties jaunu aprīkojumu. Tādējādi no jebkādas iesaistīšanās tiktu izslēgti tie dārziņu, kuri jau šobrīd sniedz šādu pakalpojumu, bet visas vietas tajos ir piepildītas.

Ja Rīgas dome otrdien pieņems jaunos saistošos noteikumus, tie mēneša laikā būs jāsaskaņo Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM), un tad pašvaldība izsludinās iepirkuma procedūru, par kuras kritērijiem vēl norit diskusijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas