Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Ronis: Krievija mums nav drauds; prioritāte attiecībās ir Zatlera vizīte Maskavā

Ārlietu ministrs Aivis Ronis nesaskata lielo Austrumu kaimiņu kā militāru draudu Latvijai, jo mēs esam NATO dalībvalsts. Intervijā _Latvijas Radio _viņš atzinīgi novērtēja Valsts prezidenta Valda Zatlera ierašanos uz 9. maija svinībām un teica, ka starpvalstu attiecībās šobrīd svarīgākais ir prezidenta vizīte Maskavā rudenī, pie kā tiek cītīgi strādāts.

"Mums ir jājūtas pašpārliecinātiem un ar lielu pašapziņu," uzsvēra A. Ronis, runājot par Latvijas drošību. Viņa ieskatā mums kā NATO dalībvalstij jājūtas drošiem un nav jāuztver Krievija kā militārs drauds. Arīdzan Baltijas valstu militārās mācības "Baltic Host 2010", kas no 31.maija līdz 4.jūnijam norisināsies vienlaicīgi visās Baltijas valstu galvaspilsētās - Rīgā, Tallinā un Viļņā - nav sacensība ar Krieviju un muskuļu demonstrēšana, bet gan Baltijas un sadarbības partneru sadarbības veicināšana.

Šobrīd aktīvi tiek gatavota V. Zatlera vizīte Krievijā, kuras laikā plānots parakstīt vairākus starpvalstu līgumus. Tiek strādāts, lai vizīte norisinātos šoruden. "Tas ir svarīgākais no gaidāmajiem notikumiem mūsu abu valstu attiecībās šogad. Tāpat Ārlietu ministrijas strādā pie tā, lai veiksmīgi notiktu starpvaldību komisijas vasarā un lai mums būtu līgumi sagatavoti parakstīšanai," viņš teica.

Vienlaicīgi viņš uzsver V. Zatlera 9. maija vizītes nozīmi. "Vizīte ir pozitīvi vērtējama, viennozīmīgi. Pirmkārt, tāpēc, ka tā ir svarīga diena Krievijas tautai, otrkārt, tāpēc, ka prezidentam bija iespēja uzrunāt tiešā veidā arī Krievijas sabiedrību caur masu saziņas līdzekļiem. Un šīs vizītes laikā vai mazliet pirms mēs dzirdējām Krievijas prezidenta paziņojumu vai attieksmi pret Staļina režīmu un Staļina režīma noziegumiem. Es domāju, ka mēs esam zināmā mērā sākumposmā tādam procesam, kurš, es ceru, mūs novedīs pie vienotas izpratnes par vēsturi," optimistisks ir ārlietu ministrs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas