Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Rosina veidot Vislatvijas reģionālo televīziju kanālu

Reģionālajām televīzijām pēc pilnīgas pārejas uz virszemes ciparu apraidi ir divas nākotnes iespējas — turpināt raidīt katrai pašai par sevi, kas tām izmaksājot dārgāk, vai arī apvienot spēkus. Tāpēc Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) rosina bezmaksas televīziju paketē, kas, pārejot virszemes ciparu apraidi, ir jānodrošina uzņēmumam Lattelecom, iekļaut arī sesto bezmaksas kanālu — Vislatvijas reģionālo televīziju kanālu.

To šodien pēc televīziju pārstāvju tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru žurnālistiem paziņoja NRTP priekšsēdis Ābrams Kleckins.

Jau tuvāko divu nedēļu laikā NRTP plāno izsludināt konkursu, kurā varēs pieteikties pretendenti reģionālo televīziju kanāla veidošanai. Pretendēt varēs gan esošās reģionālās televīzijas, gan jebkurš cits interesents. Šāda kanāla nodrošināšanai būtu nepieciešams valsts atbalsts apmēram 200 tūkstošu latu apmērā.

Pēc tikšanās sastaptie reģionālo un vietējo televīziju pārstāvji atzina, ka šāda kanāla izveide un subsidēšana arī no valsts līdzekļiem faktiski ir vienīgais līdzeklis, kas palīdzētu mazajām televīzijām neiznīkt, jo digitālās apraides izmaksas tām ir pārāk liels slogs. Piedāvāto risinājumu par interesantu žurnālistiem atzina arī satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK).

Vairāk rīt laikrakstā Diena.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas