Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

RP vēl cer pārliecināt Vienotību par ideju ļaut prezidentu ievēlēt tautai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Vic
V
juus par Baltkrieviju kaut ko zinaat? bet par Krieviju? bet kas Siirijaa notiek? --------------------- Vajadzēja vēl pieminēt Franciju un ASV. Ja ne citādi, tad kompānijas pēc. Starp citu, ļoti parlamentārā Veimāras republikā Reikstāgā ievēlēlēja nacionālsociālistisko partiju, kas par Kancleru izvirzīja Ādolfu Hitleru. Tā ka parlamentārais idiotisms nav panaceja pret tirāniem vai trakajiem. Bet ir visas iespējas aiz tautas muguras un koalīcijas vardā salikt tos, kas neredz ne budžeta izlaupīšanu ne citādas nejēdzības.
K-K
K
... Vienotiba neizprot veleta VP vajadzibu: 1. Aizklati LR Saeimas izveletam VP nav politiski pamatots speks, ciena un ideologisks pamats parstavot savu valsti demokratisko VP vidu !!! 2. Patreizeji izraudzits VP nav ieprieks pietiekosi vetits sabiedriba, plasaka politiku un inteligensijas loka, par ideologisko, inteligences limena un speju atbilstibu parstavet valsti internacionala foruma ... 3. Sadejadi izraidziti VP ari nav bijusi spejigi ne aizstavet Latvijas Republikas Satversmi , ne valsts butibas pamatus, ne izmantot dotas tiesibas ko panakt ...
Berta
B
Reformu partija tiešām izliekas, vai arī nudien ir plānā galdiņa urbēji? Kur mums Latvijā ir kaut viens pretendents uz tautas vēlētu prezidentu? Un tādam, kurš sevi uzskata par potenciālu pretendentu, derētu pajautāt, KĀDĀ CEĻĀ viņš ir ticis pie miljoniem; Izvēle ir: vai nu uzreiz uz cietumu, vai atmaksāt tautai "godīgi" nozagto. Nav Latvijā ieviešams šāds likums!
olegs golovciks
o
Vienotiiba tautai atljaus vai...neatljaus...Kas ir ,,tauta,,?
Kalme
K
Vai tad vel debilajime Latviajs smerdeliem-politkiem, 22. gadu laika nav kluvis skaidris, ka Latvija prezidents ir jaievel Latvijas pilsoniem? Vai tad tas ir normali, ka Latvija pedejo 22. gadu laika prezidenta amata tiek iestumts cits par citu stulbaks, aprobezotaks, nekauniogags, alkatigaks smerdelis. Latvija tacu nav demokratiska valsts ja pasi politki baidas no tautas veleta prezidenta.
DD1
D
Faktiski ASV prezidents dara to, ko mūsu premjerministrs. Tad sakiet, kādēļ mums vēl jāuztur prezidents?
  • 1
  • 0
!!
!
Spriežot pēc tik smerdeliska komentāra, skaidri redzams, ka tādus kā tu no prezidenta tiešajām vēlēšanām jātur labā attālumā.
  • 2
  • 1
jautaajiens
j
un tajaa pasaa ASV prezidentu veel nevis "tauta", bet ierobezota personu grupa - elektori.
  • 2
  • 0
jautaajiens
j
Pirmkaart, vareni bljaujosais tip, pirms naakt sabiedriskaas vietaas, jaaiemaacaas uzvestis. Otrkaart, neeksistee pasaules demokraatijas standarts ar obligaatu "stipraa prezidenta" modeli. Treskaart, ja nezinaajaat - arii vienaa no vecaakajaam pasaules demokraatijaam, ASV, pilsonji "baidaas no prezidenta" un likumos ir paredzeeta diezgan sarezgjiita kontroles un liidzsbvara sisteema starp prezidentu, kongresu un augstaako tiesu. Laikam ASV pamatliceeji nebija dumjaaki par jums, saukaasanaas meistar, un zinaaja, ko dara, saadas normas rakstiidami?
  • 0
  • 1
Vic
V
Lietuviešu tauta (kas liekas nav ne ar ko sliktāka par latviešu) nesen ievēlēja par prezidentu kriminālnoziedznieku (Paksu). Labi, ka bija parlaments, kas to lietu sakārtoja. --------------------------- Latviešu tautai nav pat tādu tiesību kļūdīties kādas ir lietuviešu tautai. Toties mūsu parlaments iecēla valdību, kas pārdeva 3 nākamās paaudzes parādu verdzībā. Labāk vienreiz kļūdīties ar prezidentu nekā mūžīgi ciest parlamentāro idiotismu.
jautaajiens
j
Vikinj, ar prezidentu var nokljuudiities taa, ka juus pats, bljaustiikli un meli, gribeesiet atpakalj parlamentaaro demokraatiju, bet nebuus iespeejams. juus par Baltkrieviju kaut ko zinaat? bet par Krieviju? bet kas Siirijaa notiek? Tagad par juusu meliem, ka kaads esot kaadu paardevis. Cilveeku tirdznieciiba ir aizliegta ar likumu, bet valstis bez aareejaa paraada dabaa neeksistee. Ja uztraucaties par savaam iespeejaam atdot krediitus, varbuut jaabeidz darba laikaa vaidniekot un jaasaak straadaat?
  • 1
  • 0
opis
o
RP ir strauji aizejošs politiskais spēks un visi mēģinājumi uzspodrināt savas spalvas liekas ka ir populisma kalngals ar cerībām paķert sabiedrības daļu,kura neskatīsies uz līdz šim dotajiem solījumiem un to izpildei....bet akli balsos par "solītājiem"
!
!
RP ir jādomā par reitingu, tāpēc tāda uzvedība.
alberts
a
Ko j'ūs te sacerieties? ""Tauta"" ievēlēs Sipinieci! Tas labākā gadijumā! Variants ir vēl Lindermani,Giļmani,Osipovu,Ušakovu - tāpēs jau Saeima IR tomēr tik saprātīga,ka saprot TO! ""tauta"""- tas ir ""latvijci"" vēl nav nobrieduši,nav gatavi balsot par prezidentu kurš ir gatvas pārstāvēt LATVIJU!
Baiba
B
Sipeniece nemaz nebūtu slikta! Mācētu uzvesties un nebūtu jāmāca dancot un staigāt. neko jau vairāk no prezidenta mūsu valstī nevajag.
  • 2
  • 1
anon
a
tautas vēlēts prezidents gandrīz noteikti kārtējo reizi nozīmētu "krievi pret latviešiem". vai ir vēl kāds vientiesis, kas domā, ka prezidenta ievēlēšanas kārtības maiņa nesīs baigās reformas un super gaišu nākotni? :D tādiem pajoļiem vispār vajadzētu aizliegt piedalīties vēlēšanās un izplatīt savu stulbumu.
un...
u
ko tad mums vairāk var iedod tas prezidents? Cilvēku naivums un muļķība! Prezidents tāda izkārtne vien ir.
  • 4
  • 1
Kāpēc nevar?>DD1
K
RP taču nav atteikusies no savas idejas atcelt samazināto PVN likmi apkurei,malkai,medikamentiem,zīdaiņu precēm,sabiedriskajam transportam,grāmatām un presei! RP neatbalsta vienīgi (tāpat kā "Vienotība") progresīvā ienākuma nodokļa ieviešanu!
zuze
z
Tikai pasaki, kur valstij ņemt naudu, lai piepildītu Tavas vēlmes?
  • 6
  • 0
Ja nereformēsim vēlēšanu sistēmu...
J
MUMS BEIDZOT IR JĀATSAKĀS NO PARTIJU MONOPOLA KANDIDĀTU IZVIRZĪŠANĀ UN JĀPĀRIET UZ MAŽORITĀRO VLĒŠANU SISTĒMU."Lai arī vēlētāji sarakstā konkrētiem uzvārdiem var pielikt plusus un mīnusus,viņi var balsot tikai par pašu partiju veidotu sarakstu. Partiju saraksti tiek aizpildīti galvenokārt ar pilnīgi nepazīstamiem cilvēkiem,par kuriem nevienam,izņemot varbūt kandidāta nejaušam paziņam,vyai ģimenes loceklim,nekad ne prātā nenāktu balsot.Bet sarakstu stratēģiskajās vietās izvietotas preses un profesionālu tēlu veidotāju uzpūstas"lokomotīves" un jau minētie,tautā populārie cilvēki:komponisdti,aktieri,sportisti.Bez tam 5% barjeru pārvarējušās partijas (atkal viena barjera,kas ir pretrunā ar Satversmes 6.pantā uzsvērto proporcionalitāti) savā starpā sadala arī aiz barjeras palikušo partiju vietas.Līdz ar to neviens vēlētājs nevar pateikt,kurš konkrēti ir viņa vēlētais pārstāvis,no kura viņš varētu prasīt atbildību vai vismaz sazināties.Lai arī kā deputāti nerīkotos,S$atversmes 14.pants nosaka:"Vēlētāji nevar atsaukt atsevišķus Saeimas locekļus." Ievēlēt deputātus ir neparasti viegli,bet atsaukt praktiski neiespējami.Tātad vēl viena simeterija,kas pretrunā ar demokrātijas garu un atbildības principu." Skat."Jānis Streičs:Ja nereformēsim vēlēšanu sistēmu Latvija kļūs banānu republika",Izklaide TV,2011.gada 22.jūnijs.
veeleetaajs
v
Streic, ja buutu viegli atsaukt deputaatus, tad katru dienu notiktu atsauksanas proceduura pret vismaz 20. Kaa juus iedomaajaties parlamenta darbu saadaa gadiijumaa? Un kaa juus iedomaajaties koaliiciju parlamentaa, kuru veido "veeleetaaju izvirziiti" kandidaati vienpatnji? Ceercilu Vinstons (gudrs viirs bija) ir teicis taa apmeeram: Demokraatja ir ljoti slikta sisteema, bet neko labaaku neviens veel nav izdomaajis. Kozma Prutkovs savukaart saka: Jebkursh dod labumu, darot to, ko prot, un ir pilniigi nederiigs nozarees, ko nepaarzina. Vislabaakaa baletmeistara vingrinaajumi kjiimijaa neder, bet pieredzeejusa astronoma padomi dejotaajam ir nejeedziigi.
  • 2
  • 0
veeleetaajs
v
Tad jau Saeima vispaar nekad nav bijusi ieveeleeta, jo kandidaatu pazinjas ir daudz mazaak par likumaa noteiktajiem 5% :D Bet ja Saeimu tomeer ieveel, tad atliek tikai secinaat, ka citaata autors melo. Tiesi taapat autors melo, ka mainot sisteemu vareesot nodrosinaat katram veeleetaajam personiski paziistamus kandiodaatus, un vispaar visi autora spriedeleejumi nemaz nav par teemu. Uzdevums tacu ir ieveeleet nevis pazinjas, bet likumdeveejus. "kursh konkreeti ir vinja paarstaavis" Streic, vareejaat neblameeties, spriedeleejot par teemaam, ko nezinaat! Vispaar jau Latvijas valsti paarstaav Saeima, bet es kaa veeleetaajs zinu, par kuru partiju (un nevis "vienu manu personisko paarstaavi") esmu balsojis. Tuksmuldistika un nekas vairaak.
  • 0
  • 1
ibo
i
Pagaidām tas ir sapnītis . Vispirms ir jāizstrādā Likums Latvijai atbilstošs , nevis savākts pa kripatiņai no dažādām pasaules valstīm . Tas ir nopietns darbiņš , pie tam ir jāiegūst ne vien partiju atbalsts , bet arī tautas atbalsts . Tātad jāsāk no nulles . Tas projekts , ko kādreiz izstrādāja J. Bojārs vairs neatbilst šodienas prasībām , jo Latvijā ir pavisam cita situācija .
Cezars Nerons
C
Kamer par Latvijas prezidentu neklus Aivars Garda-nekas nemainisies:D
Mažoritārās vēlēšanas!
M
"Tauta nevar atļauties uzturēt Saeimu un deputātus,kas nav atbildīgi tās priekšā arī starpvēlēšanu periodā,sēžot tur desmitiem gadu,pat ne reizi neuzkāpjot tribīnē.Saeima nav stipendija populāriem komponistiem un sportistiem.Izeja ir mažoritārā sistēmā,sadalot Latviju 100 vienmandāta vēlēšanu apgabalos ar aptuveni 10 000 vēlētājiem katrā,kur kandidāts uzstājas,tiek ievēlēts,atbild vēlētāju priekšā un var tikt priekšlaikus atsaukts.Tas izskaudīs rīdzinieku kandidēšanu vairākos apgabalos vienlaikus,piespiedīs deputātus pastāvīgi centīgi strādāt savos apgabalos un Saeimā panākt to attīstības finansēšanu." Skat."Tautas varas atjaunošanai Latvijā jāmaina līdzšinējā valsts orientācija",Juris Bojārs,profesors,Dr.,Jur.,LZA akadēmiķis,Latvijas Avīze,2007.gada 27.novembris.
veeleetaajs
v
"tauta nevar atljauties uztureet demokraatiju" - diktatuura buus veel daargaaka. "Saeima nav stipendija" - kaadi deputaati ieveeleeti, ar taadiem jaastraadaa. Starp citu, arii pats Bojaars ljoti labi atbilst sai "stipendiju prasoso populaaro personu" kategorijai. Saeima no 100 deputaatiem vienpatnjiem buutu pilniigi nevadaama, jo sajaa Saeimaa nevareetu ne nodrosinaat konsekvenci leemumu pienjemsanaa, ne vispaar izveidot koaliiciju. Veel pastaav iespeeja ljaunpraatiigi izmantot priekslaiciigas atsauksanas mehaanismu. Ja jau pat demokraatijas citadelee ASV opoziicija izmanto katru iemeslu, lai meegjinaatu atcelt prezidentu, kas tad notiks Latvijaa, kur demokraatijas pieredze ir daudz mazaaka? Un veel. Likumdeveejs paarstaav nevis savu apgabalu, bet Latviju un straadaa nevis vienas ierobezoas teritorijas, bet Latvijas interesees. Lokaalo interesu paarstaaveesanai jau ir pasvaldiibas.
  • 2
  • 1

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas