Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

RP vilcina Pavļuta nomaiņu

Reformu partija (RP), visticamāk, piekritīs deleģēt ekonomikas ministra amatam tagadējo izglītības un zinātnes ministru Vjačeslavu Dombrovski, kā to vēlējusies premjera kandidāte Laimdota Straujuma (Vienotība). Taču svētdien abu pušu sarunās RP vēl nav devusi pozitīvu atbildi. "Tas ir valdes lēmums, tas nav Demitera lēmums," pēc tikšanās Dienai sacīja RP līderis Edmunds Demiters, tā novilcinot kandidātu nomaiņu vēl par dienu.

Sarunā ar premjera kandidāti RP pārstāvji nav saklausījuši papildu argumentus tagadējā ekonomikas ministra Daniela Pavļuta nomaiņai. Kā zināms, iepriekš tie bija saistīti galvenokārt ar to, ka Pavļuts bijis ministrs, kas atbildīgs par būvniecības nozari, bet nav uzņēmies politisko atbildību pēc Zolitūdes traģēdijas. Tāpat viņš nav nodrošinājis nepieciešamo noteikumu pieņemšanu, lai jau 1.februārī stātos spēkā jaunais Būvniecības likums, - tagad šis termiņš, visticamāk, būs jāatliek uz vēlāku laiku.

Taču jāatceras, ka Straujuma ir strādājusi kopā ar Pavļutu vienā valdībā un viņai varēja veidoties viedoklis par kolēģiem. Jau iepriekš viņa ir uzsvērusi, ka priekšvēlēšanu gadā sagaida lietišķu darbu bez vēlēšanu kampaņām raksturīgā populisma. Pavļutam nav mazsvarīga "sava spozme un savs reitings, bet viņš nav tik populārs kā Artis Pabriks", sacīja kāds Vienotības biedrs un norādīja, ka Vienotība atteicās no aizsardzības ministra posteņa, bet RP ir saņēmusi visu, ko vēlējās, un tas ir cienīgs piedāvājums.

Visu Ināras Egles rakstu "RP vilcina Pavļuta nomaiņu ar Dombrovski ekonomikas ministra amatā" lasiet pirmdienas, 20.janvāra, laikrakstā Diena! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas