Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Sadarbība ar Rubiku daudziem ZRP partijas biedriem ir nepieņemama

Daudzi Zatlera Reformu parijas biedri (ZRP) biedri 1991.gadā ir stāvējuši uz barikādēm, kā arī cīnījušies pret Interfronti, tāpēc pilnīgi pamatoti uzskata, ka ZRP atrašanās vienā blokā ar Alfrēda Rubika pārstāvēto Sociālistisko partiju nav pieņemama, Rietumu Radio sacīja ZRP valdes loceklis Jānis Vilnītis. Viņš atzīst, ka par šo tēmu ZRP valdē izvērtušās karstas diskusijas.

"Saskaņas centrā (SC) ir diemžēl cilvēki ar kuriem lielākā daļa mūsu partijas biedru negrib būt kopā," atzina Vilnītis. Viņš norāda, ka daudzi ZRP biedri savulaik stāvējuši uz barikādēm un viņiem atrašanās vienā blokā, piemēram, ar Alfrēdu Rubiku, nav pieņemama.

"Taču SC ir gatavs šo jautājumu risināt un mēs uz to pastāvēsim un gaidīsim, kamēr viņi to paši atrisina. Līdz šim viņi tādu gatavību ir pauduši. Ja neatrisina? Tādā gadījumā koalīcijas nebūs," sacīja Vilnītis.

Uz jautājumu, vai ZRP interesē, kas ir rakstīts SC līgumā ar Krievijas vadošo partiju Vienotā Krievija, Vilnītis atbildēja: "Neesmu [līgumu] lasījis, nezinu, ko jūs tieši domājat. Mūs interesē tas, kādu līgumu mūsu partija parakstīs ar SC, un tas, kā viņi tiks galā ar nozarēm, par kurām viņi uzņemsies atbildību." Vilnītis piebilda - "varbūt izrādīsies, ka tas velns nemaz nav tik melns, kā mūs te baida".

Kā atzina Vilnītis, ZRP partijai ar SC ir bijušas diskusijas par šo tēmu - ZRP biedri interesējušies par to, kurš no SC ir piedalījies "Vienotās Krievijas" kongresā. "Šie jautājumi pašam "Saskaņas centram" būs jārisina un jāparāda, cik viņi ir lojāli un patriotiski noskaņoti pret mūsu valsti," uzskata Vilnītis.

Kā ziņots, ZRP valde naktī uz sestdienu pēc daudzu stundu garas sēdes nolēma, ka jāveido plaša koalīcija no ZRP, "Vienotības" un SC un aicinājusi šīs koalīcijas vadīšanu uzņemties pašreizējam premjeram Valdim Dombrovskim (V). Savukārt "Vienotība" koalīcijas veidošanai ar SC nepiekrīt, kā arī aicinājusi ZRP savu viedokli līdz tikšanās reizei 3.oktobrī vēl pārdomāt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas