Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Šadurskis: Bērziņš nav patiesais ZZS kandidāts

ZZS izvirzītais Valsts prezidenta amata kandidāts Andris Bērziņš nav izvirzīts ar mērķi, lai viņu ievēl, bet gan kā piesegs Valda Zatlera iespējamai neievēlēšanai, norāda Vienotības deputāts Kārlis Šadurskis. "Esam uzņēmušies saistības ar visu 33 apvienības deputātu parakstiem atbalstīt Zatleru. Arī es esmu izvirzījis Valdi Zatleru un protams, ka par viņu balsošu," norāda K.

Šadurskis. ZSS kandidāta Andra Bērziņa izvirzīšana _Vienotības_ frakcijā vēl nav apspriesta."Situācija ir stipri sarežģīta. Man šķiet, ka prezidenta kandidāts Andris Bērziņš šobrīd spēlē lomu "Māris Riekstiņš un Karīna Pētersone divi". Manuprāt, viņš nav 'zemnieku" kandidāts. Protams, viņam ir iestāstīts, ka viņš tāds ir," spriež K. Šadurskis."Šis ir izvirzītāju projekts, ka būs otrā vēlēšanu kārta. Ja Zatlers būtu vienīgais kandidāts un viņam pietrūktu balsis, ZZS frakcijai būtu grūti atrast ticamu argumentu, kāpēc tā ir noticis, jo visu acis tāpat vērstos uz ZZS pusi. Tikai tāpēc ir parādījies otrs kandidāts. Kāpēc A. Bērziņš piedalās šajā lietā, man nav saprotams, jo es nedomāju, ka viņš ir izvirzīts ar mērķi ievēlēt. Viņš ir izvirzīts ar mērķi – ja Zatleru neievēl, rast kaut kādu attaisnojumu sabiedrības acīs, kāpēc tā ir noticis," pauž _Vienotības_ deputāts.  K. Šadurskis uzskata, ka A. Bērziņš grib būt īstais kandidāts, taču savu kampaņu uzsācis ļoti neveiksmīgi. "Izlasot, ko viņš saka_ Latvijas avīzē_ par vēsturi, padomju laika represijām un godīgumu, mati ceļas stāvus. Šādi tiek mēģināts parādīt Saskaņas centram pievilcīgu tēlu," norāda K. Šadurskis. _Saskaņas centra (SC)  _deputāts Boriss Cilevičs sola, ka SC noteikti aicinās A. Bērziņu uz sarunu aiz slēgtām durvīm, bez žurnālistiem.

"Saruna būs diezgan nopietna. Pēc tam mēs izvērtēsim abu kandidātu plusus un mīnusus un pieņemsim lēmumu, par ko balsot. Mūsu frakcijā būs nopietna diskusija par abiem kandidātiem, kad uzzināsim abu viedokli mums būtiskajos jautājumos," saka B. Cilevičs.

Jau vēstījām, ka ZZS pēdējā brīdi nominējusi savu kandidātu valsts prezidenta amatam – Andri Bērziņu, pretēji iepriekš paustajam atbalstam pašreizējā prezidenta Valda Zatlera pārvēlēšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas