Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Šadurskis EP deputāta krēslā cer sēsties decembrī

Pašreizējais Saeimas deputāts Kārlis Šadurskis (Vienotība), kurš nekandidēja 11.Saeimas vēlēšanās un savu nākotni saista ar darbu Eiropas Parlamentā (EP), cer EP deputāta pienākumus sākt pildīt no decembra.

Šadurskis aģentūrai BNS pastāstīja, ka vēl dažu Eiropas valstu parlamentiem ir jāratificē Lisabonas līguma izmaiņas, līdz ar kurām EP deputātu skaits pieaugs par 18, tostarp vienu deputāta vietu no Latvijas. Paredzams, ka tas notiks oktobra laikā, savukārt novembrī tiks saskaņoti nepieciešamie dokumenti.

"Ja viss notiks gludi un labi, es ceru, ka no 1.decembra varētu stāties šajā amatā," sacīja Šadurskis un piebilda, ka plāno EP deputāta pienākumus pildīt vismaz divarpus gadu ‒ līdz brīdim neilgi pēc nākamajām EP vēlēšanām 2014.gada vasarā.

Šadurskis arī apliecināja, ka no kompensācijas, kas viņam pienākas kā 10.Saeimas deputātam, kas neturpinās strādāt 11.Saeimā, neatteiksies, jo "līdz jaunajam gadam ir jāizdzīvo un rēķini jāmaksā".

Jau vēstīts, ka Šadurskis nekandidēja 11.Saeimas vēlēšanās, jo cer rudenī beidzot ieņemt krēslu EP. Viņš vēlētos vairāk strādāt ar izglītības jautājumiem, kā arī vides jautājumiem. "Mani sāk ļoti interesēt vide, bet lielais jautājums ir arī nākamā Eiropas Savienības budžeta perspektīva," viņš iepriekš norādīja.

EP pērn 6.maijā apstiprināja Lisabonas līguma izmaiņas, paredzot palielināt EP deputātu skaitu par 18 deputātiem, tostarp ar vienu no Latvijas. Taču līguma grozījumi jāratificē visām ES dalībvalstīm.

Priekšlikums arī dod dalībvalstīm iespēju izvēlēties procedūru, pēc kuras izvirzīt papildu deputātus, taču Latvijas gadījumā tā ir vienkārša – papildu deputāta vietu EP iegūst nākamais deputāts, kurš iepriekšējās EP vēlēšanās palika aiz strīpas, šajā gadījumā tas ir Šadurskis.

Lisabonas līgums paredz palielināt EP deputātu skaitu, un pašreizējiem 732 deputātiem pievienosies vēl 18.

Vienīgā valsts, kam deputātu vietu skaits samazināsies, ir Vācija, kas zaudē trīs deputātu vietas, jo saskaņā ar jauno līgumu maksimālais vienas valsts deputātu skaits ir 96. Tomēr, tā kā pašreizējie 99 Vācijas deputāti saglabās savas pilnvaras, deputātu vietu skaits uz laiku pieaugs līdz 754. Izmaiņas Lisabonas līgumā bija nepieciešamas šā iemesla dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas