Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Šadurskis pārliecināts, ka SC nepretendēs uz premjera amatu

Saeimas ārkārtas vēlēšanu uzvarētājs "Saskaņas centrs" (SC) nepretendēs uz Ministru prezidenta posteni nākamajā valdībā, jo tādā gadījumā paliktu opozīcijā, un to SC nevēlas, pirmdien Latvijas Radio sacīja "Vienotības" pārstāvis Kārlis Šadurskis.

"Domāju, ka "Saskaņas centrs" uz to [premjera amatu] nemaz nepretendēs, jo viņi droši vien saprot, ka tādā gadījumā viņi sevi nolemj opozīcijai. Domāju, ka "Saskaņas centrs" ir pietiekami elastīgs šajā jautājumā un, visticamāk, atbalstītu to premjera kandidātu, ko izvirzītu citas partijas, ja tas noved pie SC nonākšanas koalīcijā," sprieda Šadurskis.

Viņaprāt, ja "Vienotība" ar Zatlera Reformu partiju (ZRP) panāktu vienošanos par pašreizējo premjeru Valdi Dombrovski ("Vienotība") arī kā nākamās valdības vadītāju, SC būtu gatavs tam piekrist. Tiesa, pagaidām "Vienotība" un ZRP premjera amatu neesot apspriedušas, līdz šim runāts tikai par programmatiskiem jautājumiem.

"Domāju, ja tāda tā runa būtu, SC nebūtu tas, kas iebilstu. SC teiktu - mums vienalga, puiši, ņemiet tikai mūs valdībā," teica Šadurskis.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem Saeimas ārkārtas vēlēšanās ar 28% atbalstu uzvarējis "Saskaņas centrs", otrajā vietā ir Zatlera Reformu partija (21%), trešajā - "Vienotība" (19%). Nacionālā apvienība ieguvusi 14% balsu, bet Zaļo un zemnieku savienība - 12%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas