Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Šadurskis pārliecināts, ka SC nepretendēs uz premjera amatu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
komentārs
k
man arī vienalga, Šadurski, strādājiet tik Latvijas labā beidzot, nevis spekulējiet par to kas varētu būt un kas ne
DR
D
Uzskatu, ka ir jāatrod veids kā iesaistīt SC vēlētāju Latvijas pārvaldīšanā, jo viena no Latvijas lielākajām nelaimēm ir tā, ka gandrīz puse no tās iedzīvotājiem nejūtas līdzatbildīga (maigi izsakoties) par Latvijā notiekošo. Tomēr, ir virkne apstākļu, kas liek man šaubīties vai ir pienācis laiks veidot koalīciju ar SC , ja no tā ir iespējams izvairīties: SC mēģina nokļūt pie varas ar šantāžas, liekulības, melu u.tml. palīdzību: - ja SC nelaidīšot pie varas tad tam, it kā, būšot ļoti negatīvas sekas. Jāuzdod jautājums, kas no tā mainīsies latviešiem? - vai viena Krievijas karoga un Georg. lentītes vietā savās mašīnās tagad tiks karinātas divas un trīs? - vai 9. maija dzīrēs "entuazisti" tagad dziedās divreiz skaļāk un dzers divreiz vairāk? - vai latviešiem sadzīvē krievu valodas vietā tagad tiks uzspiesta, piemēram, Baltkrievu valoda, vai ar latviešiem vispār vairs nerunās? - vai krievu mediji kļūs vēl naidīgāki uz Latviju un latviešiem. Aicinās uz vardarbību, nepakļaušanos, aicinās Krieviju beidzot tiešā veidā iesaistītes, u.tml.? Anna Petropavlovska,piemēram, biedē ar referendumu par krievu valodu. Jo ātrāk šis referendums notiks, jo labāk. Jo ātrāk šis jautājums no dienas kārtības tiks noņemts. Zaudētāji, pirmkārt, būs SC. Vai kādam ir šaubas par kādu valodu balsos krievi un par kādu latvieši? Lai reālie skaitļi un reālā attieksme nāk gaismā. Šīs vēlēšanas parādīja, ka latvieši vēl saglabā pietiekošu kritisko masu un nav arī galīgi stulbi. Visticamāk, ka referendums izgāzīsies. SC jāpārtrauc savus plānus kalt liekot likmi un latviešu samiernieciskumu un vientiesību ( lai gan pārliecība par latviešu samiernieciskumu un vientiesību gluži no zila gaisa arī nav ņemta), piemēram, stāstot latviešu vēlētājam, ka "viss būs labi", bet krievu vēlētājam, ka mēs "uzspiedīsim savu varas formulu". Pēteris Pirmais, savulaik, esot teicis: "Lai tik bajāri runā! Tā katra stulbums labāk būs redzams!" Pārfrazējot Pētera Pirmā teikto: "Lai SC runā un atbild uz jautājumiem!" Tas arvien konkrētāk izgaismos SC liekulību, šantāžu, melus u.tml." Es domāju, ka tas ir pirmais solis uz konstruktīvu sadarbību. Maksimāi jāliek SC runāt par nepatīkamajiem un neskaidrajiem jautājumiem. Vai nu būs jāmainās, vai jāsamierinās ar sapūšanu savā liekulībā un melos. Protams, arī latviešiem pašiem jāpierāda, ka stereotipi par vientiesību, pašcieņas trūkumu, neizlēmību, kalpa garu, u.tml. ir tikai stereotipi, nevis dzīva patiesība.
Vēl reiz jāpiekrīt,
V
ka visīstākā sadarbības forma būtu gudrs,bez naida dialogs un runāsim,kur ,kas Latvijā saskaniešiem nepatīk,ka viņi nevar iekļauties kopējā Latvijas telpā,valodā,kultūrā,politikā,kādēl mums visiem jāveido speciāli partija,jau speciāli kaut kādai citai Latvijas pilsoņu grupai un vēl jakultivē šis seperativisms,kādēļ mēs nevaram būt vienāds,harmonizēts,monolīts Latvijas elektorāts,kādēļ mums daļai jābarojās ar krievu un Krievijas informāciju,bet ne ar Latvijas Valsts un valsts valodas informāciju.
  • 0
  • 0
cony
c
Pilnīgi pareizi,vai tad Pasaulē Krievija un krievu valoda tik vāja,ka mums visiem dzīvojošiem Latvijā, būtu vēl jāstiprina un jābalso par krievu etnosa partiju,jāņem ši elektorāta izvirzītos deputātus valdībā.Pie tam man ir pārliecība,ka SC elektorāts ir vienpusīgi informēts par stāvokļi Latvijā,jo viņi dzīvo Latvijas krievu un Krievijas informācijas zonā. un tādēl viņu ievēlētie Deputāti nav tik diferencēti,kā valsts valodas informācijas zonas elektorāta ievēlētie Deputāti.Pat tādi akadēmiski domājoši PCTVL politiķi nesaņem nekādu atbalstu,jo vēlētāji ir vienpusīgi nozombēti.
  • 1
  • 0
Laugavegur
L
Ideāla koalīcija esošajā situācijā ir V+ZRP+VL. Tā uzskatu ne tādēļ, ka atbalstu šos spēkus, tieši otrādi, manuprāt vēl sliktāka scenārija Latvijai nevar būt. Taču pirmkārt, vēlētājs to pieprasa ar savām balsīm, kaut pats atlaida neko citu kā Vienotības valdību, bet Zatlers bija prezidents tieši nīstāko Saeimu laikā un ne pirkstiņa nepakustināja, lai padzītu Saeimu tad, kad tas tiešām bija vajadzīgs. Otrkārt visi šie sevi par gaišajiem dēvējošie spēki jāj uz diviem zirgiem, oligarhi un Maskavas roka. Lai gan Vienotība pie varas ir 3 gadus, turklāt diezgan komfortabli, visu laiku visās neveiksmēs tiek vainoti oligarhi, Maskava. Tagad ir iespēja veidot tik ideālu koalīciju, dzidru, kā pati labākā Latgales kandža. Pēc tam vairs nekādu šķēršļu, rullējam pa taisno uz laimi! Ja pēc pusgada te atkārtosies otra Londona, neko citu kā pati sevi ideālā koalīcija vainot nevarēs.
V vēlētājs
V
Mēs izsvītrojam Štokenbergu, tāpēc ka viņš gribēja sadarboties ar SC. Ja izrādīsies, ka ar SC grib sadarboties visa V, nākamreiz uz mistkasti lidos viss Vienotības saraksts, Balsošu par VL vai par tiem cilvēkiem, kuri noteikti atšķelsies no V un ZRP šīs Saiemas laikā, redzot šādu nodevību.
ag
a
Tā partija, kura veidos koalīciju ar SC, nākamajās vēlēšanās dabūs divreiz mazāk balsu nekā tagad. Koalīcija ar SC - pirmais solis savas partijas pašlikvidācijai.
cony
c
jau nākamajās Saeimas vēlēšanās arī SC zaudēs vēlētāju atbalstu,ja viņu politiķi,kaut sakostiem zobiem nestiprinās Latvijā latviskumu,kultūru,Valsts valodu.SC partija ar savu politiku jau šodien ir mazinājusi savu vēlētāju iekšējo bagātību tikai ar to vien,ka savus vēlētājus viņi tur pašpietiekamībā ar informāciju tikai krievu valodā un ideoloģijā NAŠISMS,kas ir ļoti tuvredzīgi.
  • 1
  • 0
Pilnīgi pareizi,
P
Visas valsts pirmkārt stiprina savu valstiskumu,neatkarību,autonomiju un galveno pazīmi VALODU.Arī Krievija pēdējā laikā ir ļoti sākusi rūpēties par savu tautu un valsts valodu.Tās partijas,kas nestiprinās Latvijas valstiskumu,latviskumu valsts valodu,kultūru,protams zaudēs jebkādu vairākuma atbalstu.
  • 0
  • 0
selga
s
Pēc manām domām valdību lai taisa,sc kopā ar zatleru,lai tad vienreiz parāda,uz ko spējīgi,ne tikai mēles kulstīt,pēc pusgada ,kad būs aptaisījušies,tad varēs taisīt nopietnu valdību.
sega-cony
s
Nu bet tauta tak nobalsoja,ka viņiem vajag šādus eksperimentus,braukt par velti sabiedriskajā transportā,saņemt visa veida pabalstus,paaugstināt pensijas,un no visiem stūriem atskan pukstēšana,ka bez uzvarējušā sc nu nekādi nevar iztikt,tak karināja tautai makaronus uz ausīm tautai pirms vēlēšanām,ka visu dos un dos,sliktie labējie,redz ,neko nedod,lai tad pierāda,kādā veidā to došanu nodrošinās.
  • 0
  • 0
cony
c
Valsts un tauta nav zinātniski ekspermentālais institūts,to arī vajadzētu vienreiz saprast.
  • 1
  • 0
Domā Ušakov!
D
Premjera amatā SC pārstāvi nepieļaus Vienotības&Zatlera partija, tātad atliks ZZS liktenis. Visas problēmu ministrijas un būt par peramajiem zēniem visās valdošās partijas neveiksmēs. Vienotība šādā veidā ir nojājusi vairākas partijas, SC ir ekskluzīva iespēja kļūt par nākamajiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas