Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Saeimas komisijas ar specdienestu vadību diskutēs par slepenas informācijas nelikumīgas izpaušanas novēršanu

Divas atbildīgās Saeimas komisijas trešdien rīkos kopīgu sēdi, kurā diskutēs par specdienestu darbu valsts noslēpumu saturošas informācijas un ierobežotas pieejamības informācijas nelikumīgas izpaušanas novēršanā un apkarošanā.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītājs Ainars Latkovskis (Vienotība) sacīja, ka viņa vadītās komisijas un Nacionālās drošības komisijas kopīga sēde tiek rīkota, jo vairākkārt diskusijās deputāti šo jautājumu ir aktualizējuši un ik pa laikam presē redzams, ka noplūdusi plašākai sabiedrībai neparedzēta informācija.

Uz sēdi uzaicināti Drošības policijas priekšnieks Jānis Reinis un Satversmes un aizsardzības biroja direktors Jānis Kažociņš.

"Ik pa brīdim lasi, ka kaut kas noplūst un noplūst, un noplūst. Pāris reižu diskutējot ar kolēģiem, es teicu, ka pārrunāšu par to atbildību," norādīja Latkovskis.

Lai arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) nereti tiek pārmesta informācijas noplūdināšana, biroja pārstāvji uz sēdi nav aicināti. "Mēs jau neko neizmeklējam. Dienesta vajadzībām paredzēta satiksmes ministra vēstule tika publicēta interneta portālā, bet tāpēc mēs taču nesauksim Satiksmes ministriju un visus citus. Mēs vēlamies dzirdēt, kā Drošības policija šos jautājumus risina un, kad notiek noplūde, kā viņi pēc tam izmeklē," piebilda Latkovskis. Sēde, visticamāk, būšot slēgta.

Jau ziņots, ka ģenerālprokurors tajā pašā Latkovska vadītajā komisijā 30.novembrī pavēstīja, ka informācijas, kas nav domāta publiskai pieejai, nelikumīgas izplatīšanas problēma ir aktuāla.

Plašsaziņas līdzekļu rīcībā ik pa laikam nonāk slepena vai ierobežotas pieejamības informācija. Drošības policija par vairākiem gadījumiem sākusi kriminālprocesus.

Arī šogad pavasarī pāris dienu pirms KNAB plānotajām kratīšanām tā sauktajā oligarhu lietā medijos parādījās informācija par biroja iespējamām aktivitātēm.

Savukārt nesen tika publiskotas noklausītas sarunas viesnīcā Rīdzene. Šīs sarunas, iespējams, ir daļa no tā dēvētās oligarhu lietas. Prokuratūra bijušā Saeimas deputāta Dzintara Jaundžeikara lietas ietvaros arī mēģinās noskaidrot, kurš, iespējams, noplūdinājis viesnīcā noklausīto sarunu ierakstus. Šīs sarunas, iespējams, ir daļa no tā dēvētās oligarhu lietas.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā joprojām arī turpina dienesta pārbaudi, lai noskaidrotu, kāda ir bijusi KNAB darbinieku rīcība ar kriminālprocesa materiāliem oligarhu lietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas