Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Saeimas prezidijs neplāno pārskatīt lēmumu par Īvānu

Saeimas prezidijs neplāno pārskatīt lēmumu par runātājiem Neatkarības atjaunošanas 20.gadadienai veltītajā Saeimas svinīgajā sēdē, kas notiks 4.maijā operā, žurnālistiem teica Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.Lai arī tieši viņa pārstāvētās Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis bija aicinājis dot iespēju Saeimas svinīgajā sēdē uzstāties arī bijušajam Latvijas Tautas frontes (LTF) līderim Dainim Īvānam, G.

Daudze norādīja, ka tas ir bijis tikai publisks paziņojums un prezidijs oficiālu iesniegumu nav saņēmis. Neviena cita frakcija arī neesot aicinājusi pārskatīt lēmumu.Saeimas priekšsēdētājs arī pieļāva, ka šis jautājums vairs nav diskutējams, arī ņemot vērā D.Īvāna publiski pausto attieksmi pret Saeimu. D.Īvāns _Dienai _atzinis, ka "šī Saeima man nav autoritāte". Viņam arī esot kauns par to, un, viņaprāt, šī Saeima ir apkaunojums pašai neatkarībai. Savukārt BNS viņš teicis: ja arī Saeimas prezidijs un frakciju padome mainītu savas domas, viņš "rociņu nebučos" un Saeimas svinīgajā sēdē uzrunu neteiks.Augstākās padomes LTF frakcijas bijušais priekšsēdētājs Jānis Dinevičs, kurš pats plāno nepiedalīties Saeimas svinīgajā sēdē, _Dienai _atzina, ka pēc notikušā, pat ja Saeimas prezidijs savu lēmumu pārskatītu, D.Īvāns, visticamāk, nevēlētos uzstāties šajā sēdē. Bijušie Augstākās padomes LTF deputāti, kas tagad ir apvienojušies 4.maija klubā, sestdien Lielajā talkā satikās Likteņdārzā. J.Dinēvičs teica, ka kopīgi lēmumi nebūs un katrs pats izšķirsies, vai piedalīties svinīgajā sēdē.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli Saeimas svinīgajā sēdē uzstājas Saeimas priekšsēdētājs. Taču prezidijs un frakciju padome var paplašināt runātāju loku un Neatkarības deklarācijas pieņemšanas 20.gadadienā sēdē vārds tiks dots arī bijušajam AP priekšsēdētājam Anatolijam Gorbunovam un viesiem no Lietuvas un Igaunijas. D.Īvānam gan nolemts šādu iespēju nedot. Bijušie LTF frakcijas deputāti norāda, ka Tautas frontei un tās līderim D.Īvānam bijuši lieli nopelni vēsturiskā lēmuma pieņemšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas