Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Sāk kriminālprocesu par Ušakova atbalstītāju izvietotajiem plakātiem

Valsts policija vietnē Twitter apstiprinājusi, ka sākts kriminālprocess saistībā ar plakātiem, kas izlīmēti uz durvīm vai koplietošanas telpās daudzdzīvokļu namos Rīgas mikrorajonos un kuros cilvēki aicināti uz piketu sestdien Rīgas mēra Nila Ušakova (Saskaņa) atbalstam. Proti, daļa iedzīvotāju pauduši bažas, ka plakātos saskatāma naida kurināšana, kas ir kriminālpārkāpums.

TV3 žurnālists Jānis Zvērs vietnē Facebook publicējis video no Zvīņu ielas Bolderājā. Tur uz kāda nama durvīm izvietoti divi plakāti - vienā Ušakovs redzams cietumnieka tērpā ar kaklā uzkārtu uzrakstu "Tāpēc, ka krievs". Viņu konvojē vīri, kas tērpti nacistu uniformās, bet uz ķiverēm ir Visu Latvijai! logotips. 

Blakus redzams otrs plakāts, kurš vēsta: "Atņēma tiesības runāt, tagad atņems pilsētu!" Zem stilizēta plaukstas nospieduma asinssārtā krāsā ar uzrakstu "STOP" ir aicinājums uz piketu, sestdien, 9. februārī. Ziņas par piketu izskanēja jau pirms vairākām dienām saistībā ar tā dēvēto "Maskačkas sportistu" iespējamo dalību piketā. Viņus doties ielās un paust atbalstu Ušakovam, pie kura mājās un darba vietā nesen paviesojās korupcijas apkarotāji, aicina domnieks un saskaņietis Vitālijs Dubovs.

Būtiski, ka plakātā norādīts - gribētājiem būs iespēja uz piketu doties organizētos autobusos - gan turp, gan atpakaļ, turklāt bez maksas.

Iedzīvotāji par šāda satura plakātu izvietošanu dažādos Rīgas mikrorajonos informējuši arī pētnieciskās žurnālistikas centru Re:Baltica vai dalījušies ar attēliem sociālajos tīklos.

Policija uz notikušo reaģējusi, norādot, ka sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 78. panta pirmās daļas, proti, par darbību, kas vērsta uz nacionālā, etniskā, rasu vai reliģiskā naida, vai nesaticības izraisīšanu. Par plakātiem informēts arī Valsts drošības dienests (bijusī Drošības policija). 

Drošības dienestā uzsvēra, ka mītiņam tiks pievērsta uzmanība, norādot:"Jāņem vērā tas, ka jebkura publiska pasākuma laikā pastāv risks, ka to savu mērķu īstenošanai var izmantot radikāli noskaņotas personas."

Jāatgādina, ka vienlaikus ar Saskaņu piketu sestdien pieteikusi arī Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA) Rīgas nodaļa. Ceturtdienas pēcpusdienā NA tomēr lēma savu piketu atcelt.

(pievienota 7. rindkopa)

Top komentāri

tas
t
Drošības dienests nevis jāinformē, bet tieši viņam jāveic izmeklēšana.
tak
t
Latvijas agresīvie okupantu pēcteči nekad nav izcēlušies ar prāta spējām...
un...
u
DP nebūs problēmas tos "urlas" noķert,ja viņi aizies uz tām 3 adresēm,un aizturēs visus kas kāps tajos autobusos...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas