Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Sašutuši par e-bibliotēkas darbības stilu bijuši Anšlava Eglīša mantinieki

Kategoriski iebildumi pret Ideju foruma izveidotās e-bibliotēkas darbību bijuši rakstnieka Anšlava Eglīša mantiniekiem, kuri bijuši sašutuši par A.Eglīša darbu publiskošanu e-bibliotēkas interneta vietnē.

To intervijā laikrakstam Diena teica autortiesību aģentūras AKKA/LAA izpilddirektores vietniece Anita Soskovska, norādot, ka A.Eglīša mantiniekiem nav noslēgts līgums ar AKKA/LAA.

« Anšlava Eglīša mantinieki bija ļoti skarbi, jo tās ir viņu tiesības, ko viņi netaisās dot administrēt arī AKKA/LAA. Viņi paši patur šīs tiesības, bet, tā kā viņiem nebija kur vērsties, viņi informēja arī mūs, ka viņiem ir kategoriski iebildumi pret Eglīša darbu publicēšanu,» sacīja A.Sosnovska, piebilstot, ka AKKA/LAA esot saņēmusi arī vairāku citu pārstāvēto autoru sūdzības par savu darbu publicēšanu e-bibliotēkas interneta vietnē.

Vienlaikus A.Sosnovska gan atzina, ka vairāki autori, kuri, saskaņā ar AKKA/LAA līgumiem, ir nodevuši aģentūrai tā dēvētās interneta tiesības, ir parakstījuši  pirmdien publiskoto sūdzību, kurā vairāki desmiti autoru norāda, ka Ekonomikas policija, konfiscējot e-bibliotēkas serverus, ir rupji aizskārusi kā lasītāju, tā arī autoru tiesības.

Sūdzības parakstītāju vidū ir arī AKKA/LAA prezidente Māra Zālīte, taču, saskaņā ar A. Sosnovskas teikto, viņas darbu publiskošana e-bibliotēkā notikusi korekti, jo M. Zālīte pati nodevusi e-bibliotēkas veidotāju rīcībā savus manuskriptus.

Pēc A. Sosnovskas teiktā, Ideju forums, publicējot e-bibliotēkā digitalizētas grāmatas, pirmkārt, ir aizskāris izdevniecību tiesības.

Jau vēstīts, ka Ekonomikas policija e-bibliotēkas darbību pārtrauca 18. martā, kad, aizdomās par autortiesību pārkāpumiem, tika arestēti e-bibliotēkas serveri.

Lasiet interviju ar Anitu Sosnovsku trešdienas Dienas numurā vai meklējiet portālā 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas