Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

SC aicina prezidentu nominēt ES komisāra kandidatūru

Saskaņas centrs (SC) aicina Valsts prezidentu Andri Bērziņu nosaukt Latvijas kandidātu Eiropas Savienības (ES) komisāra amatam, portālu Diena.lv informēja partija.

Šādu aicinājumu vēstulē prezidentam SC vārdā paudis Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš, aicinot A.Bērziņu iesaistīties Latvijas pārstāvja kandidatūras izvēlē.

Vēstulē deputāts norāda uz to, ka Latvijā normatīvajos aktos nav noteikta ES komisāra kandidāta nominēšanas procedūra un līdz šim tas ticis darīts apšaubāmā veidā, pamatojoties uz partejisko piederību un šīs tiesības "piesavinoties valdības vadītājam". "Vienas partijas cilvēkam nosaukt visas Latvijas pārstāvi Eiropas Komisijā bez jebkādas procedūras un pēc politiskās piederības ir gan neētiski, gan pretrunā ar demokrātiskas valsts iekārtas principiem," uzsvēris A.Elksniņš.

Deputāts norādījis, ka arī patlaban, kad līdz komisijas pilnvaru beigām ir palicis vien gads, publiskajā telpā jau sāk izskanēt kandidatūras šim augstajam amatam, kuras pieminējis premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība), un tās plaši apspriež arī sabiedrība.

Viņaprāt, Valsts prezidentam vajadzētu iesaistīties šajā procesā, jo tas darbojas kā politisks, tomēr partejiski neitrāls valsts konstitucionālais institūts, nodrošinot to, ka lēmumu pieņemšanas procesā tiek apsvērts daudz plašāks sabiedrības kopējo interešu spektrs. Tāpat deputāts norādījis arī uz valdošajā koalīcijā pastāvošajām nesaskaņām.

Jau vēstīts, ka Ministru prezidents Valdis Dombrovskis neizslēdz savas partijas biedres un pašreizējās Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas (Vienotība) kandidēšanu uz ES komisāra amatu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas