Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Šķēle apstiprina radniecīgās saites ar Dobrāju

Tautas partijas (TP) līderis Andris Šķēle, jautāts, vai pazīst Andi Dobrāju, kas kļuvis par Privatizācijas aģentūras (PA) valdes locekli TP biedra Mihaila Pietkeviča vietā, trešdien _Dienai _apstiprināja: "Jā, protams, es pazīstu." Tāpat viņš nenoliedza, ka A.Dobrājs ir viņa znota tēvs, taču, jautāts, vai viņš ir līdzējis A.Dobrājam iekļūt PA valdē, A.Šķēle it kā starp citu norādīja: "Man tā ir pirmā dzirdēšana."

Plašākus komentārus viņš nesniedza un pameta Saeimu. 

Laikraksts Diena trešdien jau vēstīja par neoficiālo informāciju, ka A.Dobrājs ir TP līdera znota tēvs. Proti, A.Dobrāja dēls ir A.Šķēles meitas Madaras vīrs.


Kā ziņots, līdz pērnā gada vasarai A.Dobrājs strādāja valsts a/s Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) valdē. Darbu VNĪ valdē viņš pameta pēc tam, kad līdz ar izmaiņām likumos būtiski tika samazināts uzņēmuma valdes locekļu atalgojums. Tas gan tika uzskatīts par formālo iemeslu, jo neapmierinātību ar VNĪ valdes darbu jau pērnā gada pirmajā pusē bija izteicis finanšu ministrs Einars Repše (JL). Par to, ka VNĪ valde būtu jānomaina, E.Repše iestājās pēc tam, kad Valsts kontrole (VK) pērnā gada agrā pavasarī nāca klajā ar revīzijas atzinumu, ka VNĪ nepamatoti šķērdējusi desmitiem miljonu, tai skaitā, saistībā arī ar Iekšlietu ministrijas jaunās ēkas celtniecību. Jau pirms tam, pērnā gada sākumā, VNĪ izpelnījās asu kritiku par iecerēm būvēt jaunu biroja ēku, projekta vadībai veidojot speciālu meitasuzņēmumu VNĪ Investīcijas, kurā tiktu ieguldīti apmēram seši miljoni latu. Jūnijā nomainījās gan VNĪ valde, gan arī tās priekšsēdētājs. Līdz tam šis valsts uzņēmums ilgstoši tika saistīts ar TP interesēm.

Vērtējot A.Dobrāja iecelšanu PA valdē, vairāki zinoši avoti atzina, ka TP izdevies panākt sev vēlamo risinājumu pēc tam, kad amatu nācās pamest M.Pietkevičam. Jaunā laika (JL) pārstāvis Artis Kampars gan noliedza, ka A.Dobrāja izraudzīšanās ir piekāpšanās TP, lai tā nezaudētu vietu PA valdē.

Citai PA valdes loceklei Vinetai Stolerei beidzās pilnvaras, taču ministrs izšķīries tās pagarināt. Abi iecelti valdes locekļu amatā uz trīs gadu termiņu. Tagad PA valdē strādā valdes priekšsēdētājs Arturs Grants, Iveta Zalpētere, V.Stolere un A.Dobrājs.

M.Pietkevičs darba attiecības PA valdē izbeidza jau pirmdien pēcpusdienā. Kā iepriekš apstiprināja PA vadītājs Artūrs Grants, pēc pirmdien notikušās PA akcionāru pilnsapulces, kuru pārstāv A.Kampars, tika pieņemti lēmumi par tālāku PA valdes locekļu pilnvaru nepagarināšanu gan M.Pietkevičam, gan ar TB/LNNK saistītajai V.Stolerei.

Neoficiālā informācija jau iepriekš liecināja, ka V.Stoleres amats valdē, iespējams, varētu tikt atjaunots. Tika arī pieļauts, ka par "Mākoņu" jeb TP līdera Andra Šķēles "pastnieku" dēvētā M.Pietkeviča vietā varētu tikt virzīta kāda ar banku biznesu saistīta persona, kurai nav konkrētas politiskas aizmugures.

Laikraksts Diena otrdien vēstīja - noprotams, ka JL nepatika pret M.Pietkeviču saistīta ar viņa, iespējams, ļoti tuvo saikni ar TP līderi. "Mākoņu pastnieka" apzīmējumu jurists M.Pietkevičs ieguva laikā, kad bija 8.Saeimas deputāts un nāca klajā ar virkni likumdošanas iniciatīvu, kas, iespējams, bija rakstītas vairāk TP dibinātāja un viņa domubiedru, nevis vēlētāju interesēs.

(pievienotas pirmās divas rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZIŅAI

Andis Dobrājs ir bijis valsts a/s Valsts nekustamie īpašumi valdes loceklis un juridiskais direktors, strādājis Rīgas domē, Rīgas Juridisko konsultāciju birojā, mežistrādes firmā Vudex, Ogres rajona prokuratūrā. A.Dobrājam ir Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē iegūta augstākā izglītība.

Vineta Stolere iepriekšējos trīs gadus pildījusi PA valdes locekļa amatu, kā arī bijusi valsts a/s Tiesu nama aģentūra padomes locekle. V.Stolerei ir Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē iegūta augstākā izglītība.

Avots: EM

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas