Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Šlesers aicina Saeimu veidot parlamentārās izmeklēšanas komisiju digitālās televīzijas ieviešanas izvērtēšanai

Jaunajā digitālās televīzijas lietā apsūdzētais ekspolitiķis Ainārs Šlesers ir nosūtījis vēstuli Saeimas Prezidijam un frakcijām, aicinot veidot parlamentārās izmeklēšanas komisiju, kura vērtētu ciparu formāta televīzijas ieviešanu Latvijā, aģentūrai LETA pavēstīja zvērināta advokāta Viktora Tihonova birojā.

Šlesers vēstulē norādījis, ka ciparu televīzijas ieviešana pilnībā notika laikā, kad valdību vadīja Valdis Dombrovskis (JV). "Tāpēc izvirzītās apsūdzības pret mani uzskatu par safabricētām. Es nevaru būt atbildīgs par to, kas ir noticis Dombrovska valdības laikā un cita satiksmes ministra laikā," uzskata ekspolitiķis.

Viņš domā, ka parlamentārās izmeklēšanas komisija spētu noskaidrot, kad un kādi līgumi ir slēgti un kurš tos slēdza. "Tas nav tikai mana goda jautājums, bet arī Satiksmes ministrijas (SM) gods, kuras ierēdņiem es vienmēr esmu uzticējies un viņu sagatavotos dokumentus vienmēr virzījis uz Ministru kabinetu," sacīja Šlesers, norādot, ka par priekšlikumiem nesoda.

"Šāda nekavējoša parlamentārā izmeklēšana ir nepieciešama arī tādēļ, lai beidzot pasargātu parlamenta institucionālo neatkarību un ierosinātu saukt pie atbildības tās personas, kuras negodprātīgi izmanto savu dienesta stāvokli, lai manipulētu ar sabiedrības viedokli un to ietekmētu kādas politiskās grupas vai konkrētu politiķu interesēs," teica Šlesers.

Viņš vēstulē norādījis, ka parlamentam ir jāsper soļi sabiedrības interešu aizstāvībai, lai izbeigtu nepieļaujamo praksi, kad ik reizi pusotru gadu pirms kārtējām Saeimas vēlēšanām kāds tiesībaizsardzības iestāžu pārstāvis ar savu lēmumu tieši iejaucas parlamentārajā demokrātijā.

Kā ziņots, kriminālprocesā par iespējamām nelikumībām digitālās televīzijas ieviešanā prokuratūra uzrādījusi apsūdzību ne tikai Šleseram, bet arī bijušajam premjeram Andrim Šķēlem, bijušajam SIA "Tet" valdes priekšsēdētājam Jurim Gulbim, bijušajam SM valsts sekretāram Nilam Freivaldam un bijušajam Latvijas Valsts radio un televīzijas centra valdes priekšsēdētājam Laurim Dripem.

TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš vēstīja, ka lietā apsūdzēti ir arī "Lattelecom" tā laika komercdirektors Jānis Ligers, Biznesa daļas vadītājs Toms Ābele, Biznesa atbalsta daļas vadītājs Toms Meisītis un bijušais uzņēmuma "Hannu Digital" vadītājs Gintars Kavacis.

Bijušajam satiksmes ministram Šleseram apsūdzība uzrādīta par krāpšanu lielā apmērā. Šajā kriminālprocesā arī uzlikts arests Šlesera uzņēmumu daļām.

Līdz ar informācijas par apsūdzībām nākšanu klajā Šlesers paziņoja, ka "nopietni apsver" atgriešanos Latvijas politikā, kuru viņš savulaik pameta pēc pāris nesekmīgiem startiem vēlēšanās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas