Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Slimnīcas arodbiedrības vadītājs: ja mazinās algas, mediķi brauks prom

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
@
@
Tā ir debilitāte, lai brauc ,man jau tagad bail par reģionu speciālistiem, kuru nav ,es nezinu kā būs tālāk...
Jozis
J
Tā nu viņš ir- vienīgi mediķi Eiropā var strādāt kvalificētu darbu savā profesijā. Pārējie pie lopiņiem vai līdzīgi kā dziesmā:" KAM PIE SLOTAS MŪŽS, TAM PIE SLOTAS JĀPALIEK !" Interesanti ,ka arī attieksme no vietējiem tur kardināli atšķiras no LV. Protams arī tur viens otrs lumpenītis var paķēzīties netā, Taču tādas ievas un vitas ātri vien atkož ar visām no tā izrietošām sekām.
arsts
a
Tālāk par draudēšanu ar aizbraukšanu tie jaunie ārsti netiek .
njā
n
Ok, lai brauc, bet tad par izglītību, lai samaksā tās valsts slimnīcas, kurās viņi strādās.
phe phe
p
No RSU šī gada ārstiem beidzējiem, tikai 4% ir gatavi palikt strādāt Latvijā, pārējie apgalvo, ka aizbrauks.
gegegege
g
Neaizvietojamu arstu nav, lai tik rippo prom no Latvijas. Latvija cilvekiem nav vajadzigi arsti, valstij taa pat nav naudas par ko uzturet savus nespejigos pensionarus.. Nav vini jaarstee. Lai tie atrak apspragst, valsts dabus vinu pensijas.
Velu veiksmi!
V
P. Stradiņa slimnīcas Arodbiedrības vadītājs Uldis Kopeika saka: «Aizbrauc jauni, gudri, spējīgi mediķi. ---- Cik atceros , visus gadus tika tekits ka brauc prom nevis gudri un spejigi, bet slinki kuri nevelas LV stradaat.....par maizes garozu. Gegeggege...skatos ka LV pamazam iet uz grunti visos limenos un zinas...
Vita
V
Baigi nobiedēja! Riebjas tie draudētāji: kā kaut kas nav pa pratām, tā draud! Brauciet, godīgākie paliks!
pifs
p
Lai brauc, jo vairāk aizbrauks, jo ātrāk sistēma pašattīrīsies.
monitors
m
Aizbrauceeji tikai izputina valsti. /// Bieži viņi sūta palicējiem naudiņu, kuru palicēji tērē. Paši arī dzimtenē brauc atpūsties ar zināmiem iekrājumiem. Paliekot te, viņi, ļoti iespējams, būtu bezdarbnieki. It īpaši augstskolu absolventi, kuriem nav darba pieredzes. Es meklētu valsts izputinātājus citā virzienā. Neapzinaas, ka vinji uz paaudzeem buus tikai leetais darba speeks./// Viņi apzinās, ka ārzemēs nopelnīs labas pensijas, un pēc tam varēs vadīt bezrūpīgas vecumdienas dzimtenē. Par Latvijā nopelnītām pensijām nekādas garantijas nav. Bet medikjus un medmaasas gan vajadzeetu tureet Latvijaa!/// Paliekot Latvijai ES, tas nav iespējams. Bez tam Rietumos ārsts var paaugstināt kvalifikāciju, apgūt modernas metodes un aparatūru. Tur ārstus vairāk stimulē pētniecības darbam. Valodu apgūšana sekmē profesionālās kvalifikācijas celšanu, jo latviski neko daudz medicīnas jomā nepublicē. Zinātniskās konferencēs arī labi, ja brīvi svešvalodu saproti.
monitors
m
Apskatieties UK NHS Jobs darba sludinājumos. 36000 - 67000 GBP gadā SpR (Specialist Registrar), 70000 - 100000 GBP gadā Consultant Grade. Pirms nodokļu nomaksas. Par nodokļiem Britānijā skatīt EURES. Bet var gadīties, ka savas 50 stundas nedēļā būs jāveltī darbam. Locum ārsti uz noteiktu periodu kādu aizvietojot - stundu likmes caur rekrutieriem - sanāk vēl vairāk. Ja apskatās, kas britu hospitāļos strādā, tad pēc uzvārdiem kādi 50% ir sazin no kurienes - ungāri, poļi, arābi - internacionāli kolektīvi. Bet švaku, tā teikt, šauras specializācijas speciālistu darbā neņems, tas tiesa.
I.Gr.
I
Aizbrauceeji tikai izputina valsti. Un daudz ir taadu, kas deelj nedaudz labaaka atalgojuma aizbrauc. Neapzinaas, ka vinji uz paaudzeem buus tikai leetais darba speeks. Bet medikjus un medmaasas gan vajadzeetu tureet Latvijaa! Kas tad juus, nabadzinjus aarstees? Un latvieshu aarsti ir labi aarsti. Vaacieshi nebuut nav paaraaki!
Ieva
I
Ja domā, ka iestādē sociopātiem, kurā atrodies tu, tad tiešām neņems!
Ādams
Ā
Kurš tad tevi ņems ar cērmēm galvā !?
vecs arsts
v
__________keris norāda - ja no Latvijas 6000 ārstiem aizbraukuši, piemēram, 400 divos gados, tas ir ļoti liels skaits___________ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; , reģistrā pirms dažiem gadiem bija 8000 ārstu un katru gadu dēl milzīgās jauno ārstu uzņemšanas pieauga , 400 aizbraukuši divos gados ??????? arī mazticami ___________Visā pasaulē ir globāls mediķu trūkums, to novērtē ar diviem miljoniem cilvēku. Pasaulē nav nevienas valsts, kas varētu teikt, ka mums ir pārāk daudz ārstu,” stāsta G. Hodovskis_________ Ir t,āda valsts , Latvijā ir pārprodukcija , mediķus nav kur bāzt , uztur visādas sīkas pseidoslimnīcas lai tikai mediķim būtu darbavieta . _________ Vācijā savukārt 3000-5000 eiro, Lielbritānijā un Īrijā - no 4000 līdz 10 000 eiro, Skandināvijā - 4000 līdz 8000 eiro____________ Cik var noprast no paziņām tad nav tur tās milzīgās algas , bieza jo bieza tā garoziņa ;;;;;;;;;;;;;;;;;;; __________P. Stradiņa slimnīcas Arodbiedrības vadītājs Uldis Kopeika saka: «Aizbrauc jauni, gudri, spējīgi mediķi. Palikušo ir maz, arī strādājot atļautās 240 stundu mēnesī, nevar paspēt apkalpot visus, veidojas rindas__________ Ha ha ..liekulības kalngals ...palikušo maz.....tad pasaki cik ārstus, medmāsas pieņēma no 1. slimnīcas kad to slēdza ? Vienu, divus , piecus ?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas