Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Sods Kabanovam - bargākais iespējamais

"Šausmas," ironiski trešdien noteica Saeimas deputāts Nikolajs Kabanovs (Saskaņas centrs), lūgts komentēt Saeimas Mandātu un iesniegumu komisijas lēmumu viņam paredzēt bargāko iespējamo sodu par atrašanos Saeimas komisijas sēdē, iespējams, alkohola reibumā.

Tā arī nebūs pirmā reize, kad Kabanovam tiks izteikts rakstisks brīdinājums par kādu ētikas normu pārkāpumu un par to paziņots sabiedrībai. Visu Latvijai!-TB/LNNK deputāti, kas, tāpat kā deputāte Inita Bišofa (RP), rosināja Mandātu komisiju izvērtēt šo gadījumu, jau gatavo grozījumus Saeimas Kārtības rullī, lai par šāda rakstura deputātu rīcību paredzētu arī naudas sodu.

Pirms vairākām nedēļām Saeimas Valstiskās audzināšanas apakškomisijas sēdē, kuru kuplā skaitā apmeklēja arī žurnālisti, Kabanovs izskatījās alkohola reibumā un uzvedās statusam neatbilstoši, izkliedzot necienīgus izteicienus, mudinot nošaut personu, izpelnīdamies par to kritiku. Tieši deputāta uzvedība bija par iemeslu Kabanova sodīšanai, jo pierādīt, ka viņš ir bijis alkohola reibumā, nevarot, atzina Mandātu un iesniegumu komisijas priekšsēdis Vitālijs Orlovs (SC). Viņš arī pieļauj, ka tagad kolēģis atradīsies kā zem lupas - kāda cita pārkāpumiem varbūt arī nepievērsīs tik lielu uzmanību, bet Kabanova kļūdīšanos uzreiz pamanīs.

Bargākais sods, kas paredzēts Kārtības rullī, ir rakstveida brīdinājums, par ko paziņo no Saeimas tribīnes; tas varētu notikt nākamajā ceturtdienā. Par to informēs arī oficiālā laikraksta Latvijas Vēstnesis lasītājus. NA deputāti gatavo priekšlikumus Kārtības rullī, lai paredzētu arī naudas sodu, informēja Dāvis Stalts. Viņaprāt, deputāts nevar būt pasargāts no sankcijām, kādas būtu par atrašanos reibuma stāvoklī citā darbavietā. Saeimas Juridiskā biroja vadītājs Gunārs Kusiņš skaidroja, ka deputāti ir ievēlēti, tāpēc neatrodas darba tiesiskajās attiecībās un Darba likums uz viņiem nav attiecināms kā uz strādājošajiem, ziņo LETA.

Jānis Dombrava (NA) uzskata, ka šādus deputātus vajadzētu atbrīvot no darba, un atgādina, ka viņa "sastrādāto lietu saraksts ir garš".

Pirms vairākiem gadiem kādā oficiālā pieņemšanā Kabanovs noslaucīja sviedrus valsts karogā, bet vēlētāji viņam nākamajās vēlēšanās uzticējās atkal.

Dombrava uzskata, ka tie ir specifiski vēlētāji, bet Saeimas prestižs tik un tā ir cietis. Bišofa cer, ka Kabanovs būs labojies. Jau otrdien Valstiskās audzināšanas apakškomisijas sēdē "viņš tik skaisti sēdēja", teica Bišofa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas