Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Sprūdža krēslam virzīs Kalniņu-Lukaševicu

Reformu partija (RP) vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam virzīs Saeimas deputāti Zandu Kalniņu-Lukašēviču - šāds lēmums pieņemts 25.novembrī notikušajā apvienotajā RP valdes un Saeimas frakcijas sēdē, portālu Diena.lv informēja RP Saeimas frakcijas pārstāvis Mārtiņš Etkins.

RP līderis Edmunds Demiters savukārt norādījis, ka nākamajam ministram būs jākoncentrējas uz tekošajiem darbiem, tāpēc "nebūs laika iepazīties ar ministrijas darbu un virzīt jaunas, revolucionāras idejas".Kalniņa-Lukaševica ir 11.Saeimas deputāte ar vairāk nekā 15 gadu darba pieredzi valsts pārvaldē. Viņa darbojusies gan kā speciālists Jūrmalas domē, gan kā Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas valsts sekretāra vietniece attīstības plānošanas jautājumos, pildījusi arī Valsts prezidenta stratēģiskās plānošanas un analīzes padomnieces amata pienākumus."Kalniņa-Lukaševica ir pieredzējusi politiķe, RP biedre ar lielu pieredzi darbā valsts pārvaldē, turklāt tieši Vides aizsardzības un reģionālajā ministrijā. Kandidāts ar nepieciešamo pieredzi no partijas biedru vidus, kas turklāt ir ieguvis vēlētāju mandātu un ir ievēlēts Saeimā – šie ir izšķirošie iemesli kāpēc virzām Kalniņu-Lukašēviču," lēmumu komentē RP līderis Edmunds Demiters.Tāpat Demiters uzsver, ka pašlaik VARAM ministra uzdevums ir nodrošināt dialogu ar nozarēm un pašvaldībām, kā arī veikt svarīgākos darbus. "Viens no tiem nepārprotami ir struktūrfondu plānošana nākamajam periodam, tāpēc ministram nebūs laika iepazīties ar ministrijas darbu vai virzīt jaunas, revolucionāras iniciatīvas," saka Demiters.Jau vēstīts, ka premjers Valdis Dombrovskis 5.septembrī pieņēma pašreizēja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža demisiju, vienojoties, ka ministrs turpinās pildīt savus pienākumus līdz šā gada 1.decembrim.Sprūdžs iepriekš partijas biedriem izsūtītā vēstulē gan norādīja, ka lēmumu par demisiju lielā mērā pieņēmis RP priekšsēdētāja Edmunda Demitera un atsevišķu tā saucamā partijas kodola cilvēku spiediena rezultātā. "Lai arī par lēmumu prasīt manu demisiju nebija diskutēts nedz valdē, nedz frakcijā un līdz ar to tas nebūtu uzskatāms par RP kopīgu lēmumu, man tika draudēts, ka gadījumā ja neatkāpšos pats, mana demisija tik un tā tiks noorganizēta," saka Sprūdžs. Tobrīd Sprūdžs juties noguris un spiedienam pakļāvies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas