Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Sprūdžs: Jautājumā par naudas noguldīšanu bankās nebūšu pašvaldībām vecāku vietā

Jautājumā par finanšu līdzekļu noguldīšanu bankās pašvaldību lietu ministrs nav pašvaldībām vecāku vietā, jo pašvaldībās strādā pieauguši cilvēki, kuri ir atbildīgi savu vēlētāju priekšā par racionālu līdzekļu uzkrāšanu, šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu sacīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (ZRP).

Šādi politiķis atbildēja uz jautājumu, vai viņš neplāno nākt klajā ar rekomendējošu paziņojumu pašvaldībām, piemēram, ja kāda pašvaldība naudu tur divās bankās, tad šādā paziņojumā iesakot līdzekļus turēt piecās bankās.

Sprūdžs atgādināja, ka saskaņā ar normatīvo aktu regulējumu pašvaldības ir brīvas pašas izlemt, kā rīkoties ar savu naudu un mantu. Viņam nav tiesību norādīt, kur nauda ir jātur. Taču ņemot vērā pēdējā laika notikumus, Finanšu ministrija (FM) pašlaik domā par Valsts kases (VK) lomu, jo šai iestādei neesot filiāles visā Latvijā un VK arī nav uztverama kā komercbanka. Pašreiz aktuāla ir ideja par attīstības investīcijām: šī ideja nākotnē, iespējams, realizēsies attīstības bankas izveidē, caur kuru būtu iespējams risināt jautājumu par pašvaldību līdzekļu uzkrāšanu.

Ministrs akcentēja, ka no pašām pašvaldībām ir atkarīgs, vai tās spēj labi saimniekot, un demokrātiskā sabiedrībā novērtējumu par darbu tās saņems nākamajās vēlēšanās. Pašvaldību vēlēšanas ir paredzētas 2013.gadā.

Jau ziņots, ka pēc AS Latvijas Krājbanka (Krājbanka) darbības apturēšanas bankā tika iesaldēti 69 pašvaldību līdzekļi 15,3 miljonu latu apmērā. Rīgas domei Krājbankā iesaldēti 10,1 miljons latu, pārējām pašvaldībām kopā - 5,2 miljoni latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas