Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Sprūdžs meklē, kam pārdot biznesu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vadītājam jābūt spējīgam profesionāli vadīt trīs visai atšķirīgas jomas - reģionu pārvaldi, vides aizsardzību un e-pārvaldes attīstību. Ministra amatam izvirzītais Edmunds Sprūdžs (ZRP) ilgstoši darbojies informācijas tehnoloģiju jomā kā biznesmenis, bet vides aizstāvības un pašvaldību nevalstisko organizāciju pārstāvji atzīst, ka neko daudz par jauno ministru nezinot.

Tādēļ tagad nākšoties gaidīt un cerēt uz labāko. E. Sprūdžs arī solījies, ka, kļūstot par ministru, pārdos tos savus uzņēmumus, kuri varētu radīt interešu konfliktu. Tagad viņš Dienai norādīja, ka jau esot uzsācis sarunas ar vairākiem potenciālajiem pircējiem.

Saskaņā ar E. Sprūdža kandidāta deklarāciju viņam pieder kapitāldaļas astoņos uzņēmumos un aptuveni 5000 latu uzkrājumi bankā. Viņš arī deklarējis aptuveni Ls 330 000 vērtas parādsaistības, bet, kā pats norāda, tas esot viņam piederoša uzņēmuma izsniegts aizdevums, par ko ikmēneša maksājumi nav jāizdara. Starp uzņēmumiem, kuri tiks pārdoti, viņš minēja Hansa World Latvija, jo tas ar programmnodrošinājumu apgādā arī pašvaldības. E. Sprūdža deklarācijā arī norādīts, ka ieguvis maģistra grādu biznesa vadībā baņķiera Roberta Kenedija vārdā nosauktajā koledžā Šveicē. Par to gan atsevišķi mediji pauduši aizdomas, ka E. Sprūdžs grādu vēl ieguvis nav.

Jautāts par prioritātēm ministra amatā, E. Sprūdžs minēja tā saukto vienas pieturas aģentūru ieviešanu. Otrs svarīgs darbs būtu novadu reformas rezultātu izvērtēšana: «Jautājums ir, vai tā bijusi veiksmīga, un, ja nē - kādi ir nākotnes risinājumi. Problēma šobrīd ir tāda, ka likums nosaka visiem novadiem pildīt vienādas funkcijas, bet to finansiālās iespējas ir ļoti dažādas.» Savukārt vides jomā līdzšinējais darbs bijis veiksmīgs, un tas jāturpina. Viņš gan piebilda, ka būtu jānovērš cīņa starp vides aizsardzību un ekonomisko attīstību: «Mēs Latviju veidojam par zaļās ekonomikas valsti un varam saglabāt vidi, investorus prom nedzenot.» Tomēr, kā norāda Latvijas Dabas fonda priekšsēdētājs Ģirts Strazdiņš, vides jomā E. Sprūdžam trūkst profesionālās darbības pieredzes. «Vides lietas paliek arvien sarežģītākas un profesionālākas. Gribētos dzirdēt, kā viņš redz ilgtspējīgu attīstību šajā jomā,» viņš norāda. E. Sprūdžs par savu kompetenci vides jomā gan nav nobažījies - tā viņu jau vairākus gadus interesējusi kā privātpersonu un uzņēmēju.

No spriedumiem par ministra amata kandidātu pagaidām atturējās Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis: «Diezgan grūti ir komentēt objektīvi, jo trūkst informācijas. Tai pat laikā nav arī nekā slikta, ko par viņu teikt. Ceru, ka viņam pietiks intereses iedziļināties nozares problēmās.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas