Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Sprūdžs: Neesmu bijis tādā skarbās realitātes vizītē

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (Zatlera Reformu partija) savā pirmajā vizītē ministra amatā dosies uz Latgales reģionu. "Neesmu bijis tādā skarbās realitātes vizītē, kaut gan tas kādā brīdī varētu būt nepieciešams," intervijā Dienai sacīja E.Sprūdžs. 

"Esmu braucis cauri vietām, kas atstāj bēdīgu iespaidu. Taču domāju, ka situācija ir dažāda. Latvijā ir arī nostūri, mazi pagastiņi, kuros cilvēki ir optimistiski noskaņoti, kuros notiek attīstība. Un ir pagasti, kuros nenotiek nekas un viss iet uz izmiršanu. Diemžēl to pēdējo ir ļoti daudz. Mana pirmā reģionālā vizīte būs Latgalē."

Runājot par tuvāko trīs mēnešu saviem galvenajiem uzdevumiem ministra amatā, E.Sprūdžs saka: "Ir ļoti jāstrādā, lai varētu savas prioritātes noturēt, jo nāk daudzi neatliekami ikdienas darbi, kuros viegli var noslīkt. Tagad galvenās būs ar budžetu saistītās lietas. Visur jau esmu teicis, ka viens no steidzamajiem uzdevumiem ir saistīt Nacionālo attīstības plānu ar Eiropas Savienības struktūrfondiem, lai mums beidzot būtu NAP, kam apakšā ir nauda. Negribu mest bijušā ministra Raimonda Vējoņa dārziņā lielus akmeņus, bet gribētu zināt, kur tas plāns ir. Tagad mums ir laiks trīs četri mēneši, lai to sagatavotu. Tas ir izaicinājums."

Uz norādiu, ka pašvaldības gaida, lai budžeta sagatavošanas laikā E.Sprūdžs aizstāvētu to intereses, ministrs uzsver, ka tas ir viens no viņa mēŗķiem: "Taču mana vīzija par Ministru kabineta darbu nav mainījusies - valdībai ir jāstrādā komandā. Tas nozīmē, ka populistisks mans demaršs šajā jautājumā nav gaidāms. Vairāk var sasniegt ar konstruktīvu un argumentētu rīcību, nevis ar klaigāšanu. Tajā pašā laikā tas ir viens no maniem pienākumiem - panākt, lai valdībā ir pārstāvētas pašvaldību intereses."

Pilnu interviju lasiet laikraksta Diena ceturtdienas numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas