Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sprūdžs Saeimā nestrādās

1.decembrī amatu atstājušais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, kurš jau iepriekš izstājies no Reformu partijas, atteicies arī no iespējas atjaunot Saeimas deputāta mandātu un atgriezīsies biznesā, portālu Diena.lv informēja Sprūdžs.

Viņš paskaidrojis, ka tā Reformu partija, kuras dibināšanā un izveidošanā viņš piedalījies, bija par citādu, uz idejām balstītu politiku. Taču tagad esot skaidrs, ka nākamā koalīcija un tās valdība ne ar ko neatšķirsies no tā saucamās "vecās politikas", kur visu nosaka nevis idejas, bet politiski darījumi.

"Uzskatu, ka Reformu partijas vadība, iesaistoties šajā spēlē, ir diskreditējusi Valda Zatlera Rīkojumu Nr.2. Šī iemesla dēļ neredzu sev vietu nedz jaunajā koalīcijā, nedz arī Saeimā. Esmu pieņēmis lēmumu atteikties no deputāta mandāta un atgriezties privātajā biznesā, kur Latvijai pašlaik varu palīdzēt vairāk," izteicies Sprūdžs.

Viņš paudis, ka pēc 11.Saeimas vēlēšanām pirmo reizi tika izveidota koalīcija un valdība, kurai nekādi ārēji spēki un sponsori netraucēja strādāt. Šīs valdības uzdevums bija īstenot valstij sen nepieciešamas reformas – sākot ar izglītību un beidzot ar pašvaldībām.

"Protams, ir lietas, kas izdevās, bet daudz ir arī tādu, kas savstarpēju strīdu un intrigu dēļ netika novestas līdz rezultātam," norādījis eksministrs.

Atskatoties uz diviem gadiem ministra amatā, viņš apgalvo, ka profesionāli šis ir bijis izaicinošākais laiks viņa dzīvē un gandarījuma par paveikto noteikti ir vairāk nekā vilšanos, bet būtu gribējies lietu ātrāku virzību.

"Esmu uz rezultātu vērsts cilvēks. Vienmēr ir gribējies lielāku ātrumu darbu virzībā. To ne vienmēr izdevās panākt. Saprotu, ka valsts pārvalde ir komplicēts organisms, kur krustojas gan politiskās, gan saimnieciskās konkurences un interešu aspekti. Tomēr uzskatu, ka šai valdībai bija iespējas pārmaiņas virzīt straujāk. Kopumā, protams, izdarīts ir daudz, bet jābūt kritiskiem pret sevi – varēja vēl vairāk," viņš izteicies.

Sprūdžs demisijas rakstu iesniedza jau septembra sākumā, paredzot amatu atstāt 1.decembrī - dažus mēnešus, pirms par demisiju paziņoja premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas