Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

ST ierosina lietu par maksātnespējas administratoru izglītību

Satversmes tiesas kolēģija ierosinājusi lietu par prasībām uz maksātnespējas adrministratoru izglītību, kas rosina noteikt kā obligātu augstāko izglītību tiesību zinātnēs, portālu Diena.lv informēja Satversmes tiesas pārstāve Līna Kovalevska.

Grozījumi paredz, ka tiem maksātnespējas administratoriem, kuriem augstākā izglītība tiesību zinātnēs nav, tā jāiegūst līdz 2017.gada 1.janvārim un studijas jāuzsāk līdz 2012.gada 1.janvārim.

Satversmes tiesa ierosinājusi lietu "Par Maksātnespējas likuma pārejas noteikumu 7.punkta atbilstību Latvijas Republikas Satversmes 1., 91. un 106.pantam".

Satversmes 1.pants noteic, ka Latvija ir neatkarīga demokrātiska republika, 91.pants garantē personu vienlīdzīgu likuma un tiesas priekšā, bet Satversmes 106.pants paredz, ka ikvienam ir tiesības brīvi izvēlēties nodarbošanos un darba vietu atbilstoši savām spējām un kvalifikācijai.

Pieteikuma iesniedzējs Normans Karlsons norādīja, ka viņš strādā par maksātnespējas administratoru jau vairākus gadus. Iepriekšējais regulējums pieļāva, ka šajā jomā var strādāt arī personas, kam ir augstākā izglītība ekonomikas, vadības vai finanšu jomā. Pieteikuma iesniedzējs esot paļāvis, ka ar ekonomikas jomā iegūto izglītību N.Karlsons varēs arī turpmāk strādāt par maksātnespējas administratoru. N.Karlsons skaidroja, ka prasība iegūt vēl vienu izglītību esot nesamērīga pret tiem administratoriem, kuriem ir praktiska darba pieredze un kuras sekmīgi ir izpildījušas sertifikācijas prasības.

Līdz 2011.gada 3.maijam Saeimai jāsniegt atbildes rakstu ar lietas faktisko apstākļu izklāstu un juridisko pamatojumu. Lietas sagatavošanas termiņš ir 2011.gada 3.augusts, precizēja L.Kovalevska.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas