Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +24 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

ST vairākiem tūkstošiem nesūtīs individuālas atbildes sūdzībām par pensijām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Vuarzazi
V
Tiesibargam Apsitim vajadzeja iesniegt.
Juris
J
.... un ja es sāku nojaust, ka valsts pensijas fonds ir aizdomīgi nedroša lieta - es sāku domāt, kā pēc iespējas mazāk tur iemaksāt. Un jo es vairāk par to domāju - jo nedrošāks tas fonds paliks!
Juris
J
Ir jātaupa, bet nav jālaupa! Šeit neiet runa par "lauciņiem", bet gan par pavisam konkrētu naudu, kuru cilvēks savas dzīves laikā, maksājot sociālo nodokli, ir uzticējis valstij, lai tad, kad pienāks pensijas gadi - valsts to atgrieztu likumā noteiktajā kārtībā pilnā apmērā! Un tas, ka valsts nevēloties vai nevarot izmaksāt pensiju pilnā apmērā, izmaina šo likumu, lai būtu pensijās jāmaksā mazāk (jo tai uzticēto naudu ir pakāsusi), TAS SAUCAS nevis taupīšana, bet LAUPĪŠANA!
Nu - Juris
N
Vienalga nepiekrītu: ja valsts ir tik dziļā bedrē, tad jāsaprot visiem, ka nauda jātaupa! Katram liekas, ka tieši viņa "lauciņam" jau nu var atrast. Tās šofera dēlu algas jau sen esam sadalījuši, bet tāpat visam nesanāk.
Juris
J
Vēl jo vairāk, labāk - tātad ST būs jātērējas tikai uz pareizi noformētajiem iesniegumiem (bet visiem!). Par to ievēlēšanu - nekad mūžā nepiekritīšu - NAV IEVĒLĒTI!!! Ir ielīduši! Ja baigi vēlies, varu tev parādīt kāršu triku, kurā tu no 56 kāršu kavas PATS IZVĒLĒSIES tieši to vienu kārti, kuru es iepriekš būšu ielicis vienu atsevišķu sev kabatā!
Ērglis
Ē
A kur teikts, ka valsts IR sataisījusi sūdus? :) Un valsts nav kāda mistiskā trešā persona, bet gan mūsu ievēlēti mūsu pārstāvji. Ja nopietni, ja tie tūkstoši NAV pareizi iesnieguši pieprasījumu ST, tātad viņi NAV aplikanti (iesniedzēji) likuma priekšā un ST VISPĀR nekas nav jādara viņu sakarā. ST vienkārši panāk pretī un pievieno iesniedzēju komentārus, bet tiem nav un nevar būt juridiska spēka.
Juris
J
Es to lietu saprotu vienkārši: ST nav privātbode, bet gan valsts kantoris. Ja valsts ir sataisījusi sū..dus, par ko tagad ir jāgūst skaidrojums ST, tad valsts PIENĀKUMS ir atrast līdzekļus atbildēt par saviem darbiem vismaz atrakstoties. 5000 ir tikai viena šofera dēla viena alga!
Ērglis
Ē
Acīmredzot tie tūkstoši ir iesnieguši sūdzības par "nogriezto algu", "samazināto atbalstu", utt. Diemžēl būs jāapbēdina - nē, Satversme nenosaka to, ka algas nedrīkst samazināt vai nedrīkst samazināt atbalstus. Cita lieta ir ar pensijām - par tām tad arī skatamies, kāds būs lēmums. Cerams ka līdz jaunajam gadam būs.
Nu - Zane Grīnberga
N
Vai tad Ls 1 nav nauda? Kaut ar tiem rēķiniem nav sanācis, tad tomēr tas trakākais ir tas, ka valsts nauda netiek tik augstu vērtēta kā tā, kas guļ paša maciņā. Šāda attieksme mūs iedzinusi tik dziļā bedrē un arī traucē no tās izrāpties.
gvn
g
Augšiņām klibo komunikācija ar tautu. Kalvītis pēc padzīšanas arī to atzina.
Vija
V
Mēs visi esam tik pareizi un gudri tikai tad, ja netiek skartas personīgās intereses! Brēcam, ka vajag taupīt valsts naudu, bet kad tas tiek darīts - atkal iebildumi!
Juris
J
Vai turpmāk iestādes atbilde uz iesniegumu būs uzskatāma par bezjēdzīgu laika šķiešanu?! .... vispār, tas atkarīgs no atbildes, lielākoties - tā jau tomēr sanāk. Sorre!
ABC
A
Kundzīt, pamatskolā tak būsi apguvusi, ka 5000 iesniegumu X 1 Ls ir 5000 latu, pie tam vēl jāpieskaita darba laiks, kas nepieciešams vēstules sagatavošanai un arī maksā naudu. Tā būtu vienkārši smieklīga un bezjēdzīga naudas un laika šķiešana.
ABC
A
Iesniegumu likums nosaka, ka gadījumos, kad iesniegumu skaits ir tāds, ka atbildes sniegšana uz katru iesniegumu prasītu nesamērīgu iestādes resursu patēriņu, un šiem iesniegumiem nepiemīt individuāls raksturs (piemēram, tie iesniegti organizētas akcijas ietvaros), uz šiem iesniegumiem var sniegt vienu kopīgu atbildi, to nenosūtot iesniedzējam.
Tur.
T
Aiz tā kaut kas stāv ,vai tik atkal naudiņa nespēlē kādu lomu šajā lietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

PAZIŅOJUMA PILNS TEKSTS


Satversmes tiesas atbilde sūdzību iesniedzējiem


Ņemot vērā ārkārtīgi lielo skaitu sūdzību par likuma "Par valsts pensiju un valsts pabalstu izmaksu laika periodā no 2009.gada līdz 2012.gadam" atbilstību Satversmei, Latvijas Republikas Satversmes tiesa sniedz šādu atbildi:

Satversmes tiesā šā gada 17.jūlijā ir ierosinātas divas lietas "Par likuma „Par valsts pensiju un valsts pabalstu izmaksu laika periodā no 2009.gada līdz 2012.gadam” 3.panta pirmās daļas, ciktāl tā attiecas uz valsts vecuma pensiju, atbilstību Latvijas Republikas Satversmes 1., 91., 105., un 109.pantam”. Šīs lietas tiks sagatavotas dažu mēnešu laikā. Taču Satversmes tiesa ir saņēmusi vairākus tūkstošus sūdzību, kas neatbilst likuma prasībām par pieteikumu tiesai. Šīs sūdzības nevar izskatīt kā pieteikumus, bet tās tiks pievienotas ierosināto lietu materiāliem un sūdzību iesniedzēju viedoklis tiks ņemts vērā, izskatot lietas.

Satversmes tiesa turpina izskatīt pārejos  pieteikumus par izmaiņām pensiju un pabalstu izmaksās. Par citām ierosinātām lietām informācija tiks sniegta turpmāk.

Informējam tās personas, pēc kuru sūdzībām lietas netika ierosinātas, ka, ņemot vērā lielo sūdzību skaitu un to, ka atbildes sniegšana katram sūdzības iesniedzējiem prasītu nesamērīgu Satversmes tiesas resursu patēriņu, pamatojoties uz Iesniegumu likuma 6.pantu individuālās atbildes netiks sniegtas.

Šis paziņojums tiek izplatīts plašsaziņas līdzekļos, iepazīties ar to var arī Satversmes tiesas kancelejā vai Satversmes tiesas interneta mājas lapā http://www.satv.tiesa.gov.lv.

Satversmes tiesas priekšsēdētājs Gunārs Kūtris

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas