Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Stankevičs: ja politiķis nenožēlo grēkus, nesaņems piedošanu

Grēku piedošanu no jaunās Latvijas katoļu baznīcas galvas arhibīskapa Zbigņeva Stankeviča nevarēšot saņemt tie korumpētie un shēmojošie politiķi, kuri nenožēlos savus grēkus un nebūs gatavi laboties. Tā intervijā laikrakstam _Dzirkstele _vēsta Z.Stankevičs.

Sarunā, kas notikusi Gulbenes katoļu baznīcas pagalmā, uz žurnālistes vaicāto, vai ir grēki, kurus arhibīskaps kā garīdznieks grēksūdzē neatlaiž, piemēram, politiķiem, «jo arī jums sāp sava valsts, sava Latvija», Z.Stankevičs teic, ka grēkus nevar atlaist tikai vienā situācijā - «ja cilvēks neapņemas laboties, ja viņā nav gatavības atstāt grēku. Ja viņš atnāk un saka: jā, tā ir, bet es dzīvošu tālāk tāpat, jo man tā labpatīk! Tad cilvēks nevar saņemt grēku piedošanu».

Šovasar amatā apstiprinātais katoļu baznīcas galva intervijā prāto: «Ja politiķis, kurš ir korumpēts, kurš zog, atnāk pie grēksūdzes un saka: darīju to, esmu iesaistījies shēmās, no kurām nevaru atteikties... Viņš nesaņems grēku piedošanu. Ja cilvēks turpina dzīvot grēkā un nav gatavs no tā atteikties, tad es nevaru viņam atlaist grēkus.»

Toties grēku piedošanu noteikti saņemšot tie, kuri patiešām nožēlo un ir gatavi laboties «vai vismaz darīt visu iespējamo, kas no viņa ir atkarīgs, lai mainītu savu dzīvi».

Jau ziņots, ka katoļu baznīcas galva Z.Stankevičs oficiāli amatā stājās augusta beigās kardināla Jāņa Pujata vietā, kurš devās pensijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas