Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Stradiņa slimnīca: zāļu piegāde netiks pārtraukta

Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcai izdevies nokārtot "pārpratumu" ar lielāko zāļu lieltirgotavu _Recipe Plus _par medikamentu piegādi Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcai un zāļu piegāde tiks nodrošināta, aģentūrai LETA skaidroja slimnīcas finanšu direktors Modris Dzenītis. _Recipe Plus _iepriekš paziņojusi, ka zāles nepiegādās, jo slimnīca nav rīkojusies, lai samazinātu 900 000 latu lielo parādu.

Dzenītis apgalvoja, ka slimnīca vienmēr ir centusies regulāri veikt parāda maksājumus, bet pēdējo laiku norises, kas saistītas ar finansējuma apjoma samazināšanu, veicināja maksājumu kavējumus. Ar zāļu lieltirgotāju dienas gaitā slimnīca esot panākusi vienošanos par turpmāko parādu atmaksu. Dzenītis arī stāstīja, ka slimnīcai ir parādi citiem zāļu piegādātājiem, taču arī ar tiem tiekot veiktas pārrunas un parādu daļas atmaksas, tāpēc slimnīca arī turpmāk varēs sniegt palīdzību pacientiem.

Apzinoties kritisko situāciju, un katras zāļu lieltirgotavas lomu veselības aprūpes sistēmas normālā funkcionēšanā, Recipe Plus vadība iepriekš bija pieņēmusi lēmumu uz sava rēķina Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcai individuālos un neatliekamos gadījumos tomēr nodrošināt nepieciešamo zāļu piegādi.

Latvijas zāļu lieltirgotāju asociācija un lielākā zāļu lieltirgotava "Recipe Plus" publiskās diskusijās ir informējusi sabiedrību par kritisko situāciju attiecībā uz Latvijas slimnīcu kopējiem kavētajiem parādiem par piegādātajām zālēm. Kavētie parādi par piegādātajām zālēm, kas piegādātas pirms trīs mēnešiem un agrāk, jau pārsniedz 4.1 miljonus latu. Šajā kritiskajā situācijā visas slimnīcas, to īpašnieki un Veselības ministrija tika aicināti kopīgi meklēt risinājumu, lai netiktu apdraudēta zāļu piegāde slimnīcām, norāda lieltirgotava.

Vairākas slimnīcas un to vadība steidzamā kārtā uzsāka dialogu, lai kritisko situāciju atrisinātu un panāktu risinājumu veco parādu atmaksas kārtībā, kā arī lai nodrošinātu normālu turpmāko slimnīcu apgādi ar zālēm. Dialoga rezultātā tika panākti risinājumi par atliktiem maksājumiem un maksājumu grafiku apstiprināšanu. Recipe Plus atzīmē, ka tādas slimnīcas kā Liepājas reģionālā slimnīca, Ventspils slimnīca, Bērnu klīniskā universitātes slimnīca pat atrada arī iespēju veikt kaut daļējus norēķinus par iepriekšējā periodā saņemtajām zālēm. Arī mazākas slimnīcas, kā, piemēram, Aknīstes slimnīca, Balvu slimnīca, Ogres un Saldus slimnīcas (un arī citas), aktīvi meklē risinājumus zāļu piegāžu turpmākai nodrošināšanai.

Zāļu lieltirgotavas Recipe Plus vadība izsaka visdziļāko neizpratni par Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcas vadības bezdarbību, pilnībā ignorējot zāļu lieltirgotavas centienus uzsākt dialogu ar zāļu piegādātāju par slimnīcas kavēto parāda saistību vairāk kā LVL 900 000 (deviņi simti tūkstoši latu) apmērā pakāpenisku norēķinu un turpmāko sadarbību zāļu piegāžu jautājumos.


(papildināta 1. rindkopa un ar 2. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

 

Uģa Gruntmaņa rakstu par veselības sistēmu Latvijā un arī Recipe Plus lasiet šeit

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas