Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Stradiņiem trūkst naudas, plānveida operācijas atliek

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
jūlija
j
esmu sašutumā par mūsu valsti.man par to ir kauns
lidonis
l
Stradinu amatpersona saka: Diemžēl tā valstī izveidojies, ka arī slimnīcas vadīšana ir bizness. Kada pasaule sis kungs dzivo??? Kur ludzu, iznemot PSRS , slimnicu vadisana nav bizness? Ir protams, cilveki, kas nemak so biznesu darit, tas tiesa. Cik ilgam laikam vajadzes paiet, lai saprastu, ka padomijas laika un komunistu medicinas laiki ir pagajusi? Nevajag pirkt superdargus auto un mobilos telefonus, ko nevar atlauties, bet gan privatu veselibas apdrosinasanu, it seviski krizes apstaklos. Par veselibu ir musdienas un musdienu kapitalisma iekarta jamaksa. Jo atrak to iegaume, jo labak pasiem. Nekada zina tas neattaisno stulbu valsts politiku veselibas joma, nedz ari arstu korupciju, nedz slimnicu vaditaju nekompetenci. Bet, ir laiks saprast, ka ir jamaksa par medicinu un tam varbut pat atseviski nauda jakraj, ta teikt, nebaltai dienai.
NAV VIENALGA
N
ok...shitas temats ir paaraak liels, lai ar to kkaa tiktu tagad skaidriibaa! lai veicas ar veseljoshanos...vienalga kaadaa veidaa to daram!
NAV VIENALGA
N
nevajag informaaciju smelties biibelee! tur viss ir laika gaitaa diezgan sagroziits. es biju domaajis aptuveni 5 tuukstoshus gadu senu pagatni...nu taa aptuveni.
Ieva
I
Un tad vēl, piemēram, to vēzi pārdzīvojušo cilvēku intervijas, kurās ir stāstīts, kā smirdēja (audu sievietes), kas bija centušās vēzi izārstēt ar senajiem līdzekļiem.....Toties intervētas ir dzīvas un veselas....Tikai problēma tā, ka ar mūsu tempiem pat apzinīgai sievietei no pirmās došanās pie ārsta līdz operācijai jāgaida vidēji pusgadu. Un tas vēža gadījumā ir baigi daudz.
NAV VIENALGA
N
kaulu probleemas nerodas, ja tiek no riitiem vingrots. liela vaina ir mekleejama mugurkaulaa,kas gandriiz visiem cilveekiem ir liiks un pat saveerpts. ir jaasaak ar taa iztasinoshanu nu ievirziishanu atpakalj savaa vietaa. piemeeram, ja buus probleemas ar zobiem, buus probleemas ari ar citiem kauliem. taapeec neieteiktu raut laukaa zobus, tam buus gauzjaam beediigas sekas uz visu paareejo kaulu sisteemu un uzbuuvi....kaa arii uz ieksheejiem orgaaniem!
Ieva
I
Bet par to dzīves ilgumu un kvalitāti: paskaties kaut uz baznīcu grāmatām balstīto statistiku. Man patika rakstiņš par to, kas īsti ir Balzaka vecuma sieviete. Šobrīd nez kāpēc uzskata, ka tā ir 40-50 gadu veca, taču, ja paskata tā laika autorus, kas vecumu min precīzi, tad 40-50 jau skaitījās vecas kukažiņas.....Toties tagad, ar kretīniskajiem ārstiem tie 40-50 ir 2/3 normāla dzīves laika, ne vairāk.....
Ieva
I
Un kas, piemēram, notiek ar veceni, kas gadiem guļ un gaida jaunu gūžu? Nu, pirmkārt, ja viņa ir vientuļa, tad guļ slimnīcā vai pansionātā un tērē valsts naudu (pēc Reģu ugunsgrēka stāstīja, ka pansionātā tie ir vismaz 200 simti mēnesī), savukārt, ja ir radi, tad radiem jadomā, kā organizēt kopšanu. Taču jebkurā gadījumā guļot strauji pasliktinās plaušu un sirds stāvoklis, var rasties izgulējumi, tā kā, ja rinda pienāk, operācija var izrādīties neiespējama (kas valstij ir izdevīgi) vai nesekmīga (vecene atstiepj kājas ar visu protēzi uzreizi vai drīz pēc operācijas). Tas pie visa tā, ka ar 2000, cik sapratu, pilnīgi pietiek gan protēzei, gan rehabilitācijai.....Taču marinējot pacienti var izrādīties, ka tie tūkstoši ir kaķim zem astes.
NAV VIENALGA
N
tur jau taa lieta, ka muusdienu aarsti ir diezgan lieli tupaki. vairaakus tuukstoshus gadu atpakalj cilveeki bija daudz gudraaki nekaa tagad. nepareizas informaacijas sakne tiek ieguuta jau studeejot mediciinas universitaatees. tam visam protams apakshaa ir arii liels bizness...iedomaajies, cik miljardos meeraamas summas apgrozaas farmaacijas karteljos. taapeec jau visiem tiek poteets, ka vieniigaa izeja ir ieriit baltas tabletiites, kapsulas utt... tachu zaales sachakaree cilveeka imuunsisteemu uz visiem laikiem. tiem, kam ir AIDS, es vsp neieteiktu lietot zaales, jo taas agri vai veelu nogalinaas. AIDU (kas ir maaksliigi radiits viiruss) nav iespeejams izaarsteet ar tradicionaalajaam metodeem. Ar veezi var tikt galaa kaada gada laikaa. Ja buusi kko dzirdeejusi pa jogu un veediskajaa zinaashanaam/dziivesveidu, tad varbuut sapratiisi pa ko es runaaju!
Ha!
H
Kurš tad mūsu valstī domā par to, ka veselības aprūpi kaut kādiem ierindas cilvēciņiem! Prēmijas ministrijām, pilis, bankas un limuzīni - tas ir stils un galvenā rūpē! A, jūs te par kaut kādu onkoloģiju, protēzi vai šīberi! Nebojājiet vadoņiem šampānieša garšu mutē, kad priekšā vēl kāds zvaigžņu tusiņš un prezentācija!
Ieva
I
Un kā, piemēram, ar vecenēm, kas pakrīt uz nenotīrītas ielas un ir spiestas izciest sarežģītu operāciju, lai (labākajā gadījumā) sastiprinātu salauztos rokas kaulus, ļaunākā- ieliktu jaunu gūžu? Osteoporoze ir absolūti objektīvs process, kas piemeklē visas, kam ir iestājusies menopauze. Cilvēka estrogēnus iesaka lietot līdz gadiem 50, par augu estrogēniem domas dalās, turklāt tie tipiskai pensionārei nebūs pa kabatai. Tiesa šo pacientu kategoriju appuišo galvenokārt Pirmajā un Traumās, bet valsts nauda tiek tērēta tik un tā. Es, protams, saprotu, ka osteoporozes profilakse ir dārga lieta ( regulāri osteodensimetrijas mērījumi un valsts kompensēti preparāti tām, kurām kauli ir kļuvuši trausli), taču piežmiegt ielu netīrītājus, ieskaitot īpašumu atsavināšanu, ja īpašnieks nerkur nav atrodams, gan tik sarežģīti.
Ieva
I
Ej pastāsti onkologiem, kā ar vingrošanu var likvidēt audzējus. Vai izmainīt gēnu mutācijas. Bet senčiem škiet ka problēmu nav. Un kaitīgo ieradumu arī ne.......
NAV VIENALGA
N
es gribeeju teikt, ka ar specilaaliem vingrojumiem (ja tos taa var nosaukt) ir iespeejams uzveikt jebkuru kaiti/slimiibu...kaut vai taa ir iedzimta. un nevajag nekaadu kjirurgjisku iejaukshanos. operaacijas jau neko neatrisinaas...tikai labaakajaa gadiijumaa apturees slimiibas progresu. lai ciiniitos ar shaadaam probleemaam, vispirms ir jaasaak ar galvu - apzinjas mainju. tradicionaalaa mediciina jau ciinaas tikai ar sekaam nevis ar ceelonjiem! ceelonis ir jaameklee katram pasham sevii. tachu saakumaa ieteiktu paintereseeties, vai shaadas pashas probleemas nav arii taviem senchiem kkad bijushas. tad pie vainas var nebuut nepareizs dziivesveids, bet gan vide, kuraa dziivo. to arii, kaa zinaam, ir iespeejams izmainiit!
Ieva
I
Starp citu, tas ko potenciālajam ķirurga pacientam nevajadzētu darīt, ir lielā mēra saistīts ar birokrātiju. Jo, kamēr ģimenes ārsts aizrāvies raksta norīkojumus un kompensēto medikamentu receptes, viņam nav laika skaidrot, ka vajag mazāk rīt, vairāk staigāt un atmest smēķēšanu. Un šādu lietu ieskaidrošana prasa laiku. Domā to visi tāpat zina? Bet palasies, ko muld pīpmaņi! Vai, piemēram, idejiņas no sērijas, ka cilvēks savus speķa slāņus uzaudzējot dēļ gaļā augšanas hormoniem. Tas nekas, ka to hormonu ir miligrami, turklāt termiskajā aprūpē tie visticamāk jau sen ir palikuši neaktīvi....
Ieva
I
Es, piemēram, vienkārši tāda piedzimu, ka nācās un vēl nāksies likties uz ķirurga galda. Un neko mainīt nevaru, katu vai izstiepies! Turklāt jebkurā gadījumā, ja cilvēks jau ir tik slims, ka viņš ir jāoperē, tad vilcināšanās tikai sadārdzinās procesu. Visuzskatāmāk tas ir redzams to operāciju gadījumā, kuras var veikt laparoskopiski. Var, ja tas, kas aug, vēl nav izaudzis pārāk liels......

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas