Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Straujuma: Nevaru garantēt savas valdības ilgtspēju, bet pati to negāzīšu

Nevaru garantēt, ka jaunā valdība strādās visus četrus gadus, taču es to gāzt negatavojos, tā īsi pirms savas otrās valdības apstiprināšanas atkārtoti uzsver Laimdota Straujuma (Vienotība).

"Mēs neveidojam valdību priekš diviem vai trīs mēnešiem, deklarācija arī rakstīta četriem gadiem. Bet neviens jau nevar garantēt šos četrus gadus," trešdien intervijā Latvijas Radio uzsvēra Straujuma, norādot, ka līdz šim "neviena valdība mums laikam nav bijusi četrus gadus".

"Es uzreiz pasaku - visādas runas klīst, bet es negatavojos tā vai citādi pati gāzt savu valdību. Es negatavojos, bet neviens nevar garantēt, ka valdība būs četrus gadus. To nevar neviens, bet valdība strādās, lai tā būtu," atkārtoti uzsvēra esošā un topošā premjere.

Runājot par jaunās valdības sastāvu, premjere atgādina, ka viņai "nav 51 balss". "Ja man būtu 51 balss, tad es pati izvēlētos [ministrus], bet mums kopā ir 61 un sastāv no trīs partijām," norāda Straujuma, gan nekonkretizējot, kuru ministru krēslos tad vēlētos redzēt citus kandidātus.

Savukārt, komentējot valsts budžeta pieņemšanu, viņa norādīja, ka "ļoti labi būtu, ja pieņemtu līdz gada beigām, jo ir svarīgi, lai prezidentūra [Eiropas Savienības Padomē] nedublētos ar budžetu, vienkārši tehnisku iemeslu dēļ".

Darbu pie valsts budžeta jaunā valdība plāno sākt sestdien, kad pārrunās situāciju, iespējamos līdzekļus un prioritātes, kuras "varēsim vai nevarēsim apstiprināt".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas