Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Straujuma saprot Cilinska vēlmi iet 16.marta gājienā

Jau vēstīts, ka valdošās koalīcijas partneru - Vienotības un nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) - politiķiem ir domstarpības par ministru dalību 16.marta pasākumos pie Brīvības pieminekļa.
Valdības vadītāja Laimdota Straujuma (Vienotība) izprotot vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Eināra Cilinska (NA) argumentus par labu dalībai 16.marta gājienā, bet par turpmāko rīcību vēl nerunā.

Beidzoties Ministru kabineta komitejas sēdei, Straujuma vairākas minūtes sarunājās ar Cilinski un pēc tam žurnālistiem pauda, ka Cilinskis 16.marta gājienos ir piedalījies jau 16 gadus un grib šo tradīciju kopt arī turpmāk, ko viņa varot saprast. Tomēr pašlaik Straujuma nevēlējās izteikties, vai dalība šajā gājienā varētu Cilinskis draudēt ar amata zaudēšanu, bet saistībā ar 16.martu vēlas uzklausīt drošības iestāžu informāciju.

"16.marts tas ir datums, kas ir diskutabls no abām pusēm un valdība kā tāda šajos pasākumos nepiedalās," viņa vien teica.

Straujuma noliedza minējumus, ka 16.marta gājiens tiktu izmantots tikai kā iegansts Cilinska iespējamai gāšanai no ministra amata.

Tikmēr Cilinskis uz mediju jautājumiem par savu piedalīšanos gājienā 16.martā atteicās atbildēt, solot to darīt preses konferencē 14.martā.

Neoficiāli izskan, ka gadījumā, ja kāds no nacionālās apvienības ministriem piedalīsies pasākumos pie Brīvības pieminekļa, varētu lemt par viņa atlaišanu no amata.

Parasti šos pasākumus apmeklē Cilinskis, kurš pašlaik ir vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, pērn 16.marta pasākumos piedalījusies arī pašreizējā tieslietu ministre Baiba Broka (VL-TB/LNNK). Kā liecina neoficiālā informācija, Vienotības pārstāvji šo jautājumu ir pārrunājuši ar VL-TB/LNNK politiķiem, aicinot ministrus atturēties 16.marta pasākumu apmeklēšanas pie Brīvības pieminekļa. Tāpat esot doti signāli, ka dalība šajos pasākumos kādam no ministriem varētu maksāt amatu.

Tikmēr Vienotības līdere Solvita Āboltiņa, lūgta komentēt, vai šāds ultimāts ir izskanējis, norādīja - "to, ko nacionālās apvienības pārstāvji runā, lai paši arī komentē". Vienlaikus viņa uzsvēra, ka ministru dalība 16.marta pasākumos pie Brīvības pieminekļa nav atbalstāma, turklāt šajos pasākumos varētu notikt provokācijas, īpaši ņemot vērā notikumus Ukrainā. "Ministri, pārstāvot valdību un nezaudējot savu pārliecību, var to apliecināt kopā ar leģionāriem, kuri dodas uz Lesteni," sacīja Āboltiņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas