Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Sudraba: Cilvēki turpina aizbraukt, bet nejūtu, ka politiķus tas uztrauktu

Ja cilvēki ietu politikā ar tīru sirdsapziņu patiešām strādāt valsts labā, viņi domātu vairākus soļus uz priekšu, nevis sāktu ar tik tuvredzīgiem lēmumiem kā ar sarkano līniju vilkšanu, intervijā Neatkarīgajā saka Valsts kontroliere Inguna Sudraba.

"Pirmā Saeimas diena bija ļoti liela vilšanās, bet vilšanās sākās, jau raugoties uz koalīcijas veidošanas procesu. Ļoti skumji, ka procesā, ēdot vienam otru, tiek apēsta valsts nākotne. Neizskatās, ka politiķus šobrīd uztrauc valsts intereses. Uzņēmējiem, sabiedrībai ir ļoti daudz jautājumu par to, kā valsts attīstīsies, kādu varēs nodrošināt izglītības kvalitāti, veselības aprūpi. Cilvēki turpina aizbraukt no valsts, bet nejūtu, ka politiķus tas uztrauktu," teica I.Sudraba.

Viņa norāda, ka, ja koalīcijas veidošana sāktos ar sarunām par programmu, "tad sarunas vai uzstādījumi nesāktos ar sarkano līniju vilkšanu". "Daļa politiķu šobrīd ir uzņēmušies soģa lomu uzspiest zīmogu citiem, un uzspiest to uz visu mūžu. Nevienam nav tiesību otru tiesāt. Absurdi arī ir slēpties aiz vēlētāju mugurām un it kā viņu vārdā vilkt sarkanās līnijas – tas ir nožēlojami, šādi manipulēt, jo tautā jau nav šo sarkano līniju."

Pēc viņas vārdiem, visdrīzāk sarkanās līnijas tiek vilktas, jo partijām nav skaidra sava ideoloģija. "Tas, kas notiek, ir spēlēšanās ar valsti," sacīja I.Sudraba.

"Ja cilvēki ietu politikā ar tīru sirdsapziņu patiešām strādāt valsts labā, viņi domātu vairākus soļus uz priekšu: ko es praktiski darīšu, kas man tam būs nepieciešams, un nesāktu ar tik tuvredzīgiem lēmumiem kā ar sarkano līniju vilkšanu, saprotot, ka politika ir sadarbība, kurā ir svarīga radoša, kopēja enerģija, kas ļauj rast labākos risinājumus, kurā vajadzīgi partneri savas ideoloģijas realizācijai. Tā visa nav, tāpēc ir tāds rezultāts," komentēja I.Sudraba.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas