Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Tautas partija pret Tautas partiju

Oranžas rozes uz galda Vienotības birojā, parakstot līgumus ar savulaik populārās Tautas partijas bijušo biedru pārstāvētajām reģionālajām partijām, bijusi nejauša izvēle bez dziļāka zemteksta. Tā nesen apgalvoja Vienotības vadība. Tautas partijas vairs nav, bet tās kādreizējie biedri Saeimas vēlēšanās tagad cīnīsies cits pret citu.

Daļa ir pieslējusies premjera pārstāvētajai Vienotībai, savukārt citi - arī bijušais partijas priekšsēdis Aigars Kalvītis - pieteikuši sevi kā alternatīvu Vienotībai no Aināra Šlesera vadītās partijas Vienoti Latvijai! un noskaņoti ar premjera partiju spēkoties, pirmdien raksta laikraksts Diena.

"Tas nav kautiņš, un politika nav jāuztver personiski," Dienai mundri sacīja Kalvītis. Viņu iepriecina, ka daudzos sarakstos būs bijušie Tautas partijas (TP) biedri, tas tikai pierādot, ka partijā bijis daudz labu cilvēku - valdības vadītāja Laimdota Straujuma (Vienotība) arī reiz pārstāvējusi TP. Valmieras mēram Inesim Boķim, kurš startēs no Vienotības, neesot nekas "ne pret Aigaru, ne Aināru, bet ir bēdīgi, ka tie spēki atkal tiek sašķelti un ar kādu ir jācīnās". Labāk būtu, ja konkurētu idejas un programmas, uzskata Valmieras mērs.

No Vienotības vēlēšanās varētu startēt Kalvīša bijušie kolēģi Boķis, Preiļu novada priekšsēdis Aldis Adamovičs, no Zaļo un Zemnieku savienības - Māris Kučinskis un Mareks Segliņš, no SaskaņasGods kalpot Rīgai pārstāvis pieteikts Kārlis Leiškalns. Vēl bijušie TP pārstāvji varētu būt Latvijas Reģionu apvienības sarakstā. Cilvēki, kas kādreiz bija TP, ir arī Talsu un Kuldīgas reģionālo partiju vadībā - kā Vienotības sabiedrotie viņi varēs piedalīties valdības koalīcijas sēdēs un iesaistīties diskusijās par Eiropas fondu sadali. No šī viedokļa Madonas novada mērs Andrejs Ceļapīters un Cēsu novada priekšsēdis Jānis Rozenbergs, kuri bija par kūtru, lai veidotu savas partijas, un uzreiz iestājās Vienotībā, ir nedaudz apdalīti.

Šonedēļ politikā savulaik ietekmīgi cilvēki ar Šleseru priekšgalā plāno oficiāli paziņot par nodomu iet uz Saeimu. Pēc pirmajām ziņām par politikas veterānu vēlmi atgriezties sabiedrības rezonanse bija diezgan negatīva.  Latvijas Universitātes profesors Jānis Ikstens tomēr atgādina, ka bijušie premjeri tradicionāli bauda lielu atpazīstamību un sava amata dēļ viņiem ir arī zināms atbalstītāju pulciņš, to šajā gadījumā varētu attiecināt uz ekspremjeriem Godmani un Kalvīti. Taču viņi, tāpat kā Šlesers, esot ļoti pretrunīgi vērtēti personāži Latvijas politikā. No bijušajiem premjeriem un veterāniem veidotā komanda pārstāv ideoloģiski atšķirīgus uzskatus, piebilda politologs. Zināms, ka tajā gatavojas iesaistīties arī bijušais Tautas saskaņas partijas līderis Jānis Jurkāns un kādreizējais TB/LNNK priekšsēdētājs Jānis Straume.

Plašāk lasiet Ināras Egles rakstā Tautas partija pret Tautas partiju pirmdienas, 30.jūnija, laikraksta Diena 7.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas