Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

TB/LNNK priekšvēlēšanu aģitāciju Alūksnē KNAB atzīst par likumīgu

No pašvaldības uzņēmuma saņemtie komunālo pakalpojumu rēķini līdz ar otrā pusē nodrukātu Tēvzemei un Brīvībai/LNNK priekšvēlēšanu reklāmu ir bijusi likumīga, secināts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklēšanā. Birojs piekrīt partijas skaidrojumam, ka komunālais rēķins netiek izplatīts publiskā vietā, tāpēc pašvaldības uzņēmums drīkstēja uz tiem izvietot reklāmu.

Minētos rēķinus alūksnieši no uzņēmuma Alūksnes nami saņēma pērn jūnija sākumā pirms pašvaldību vēlēšanām. Toreiz KNAB pārstāve Ilze Leimane Diena.lv skaidroja, ka likumā ir atrunāts, ka pašvaldību iestādēs un arī pašas iestādes nevar nodarboties ar priekšvēlēšanu aģitāciju, tādēļ ir jāvērtē gan tas, vai pašvaldības uzņēmums Alūksnes nami, izsūtot rēķinu ar konkrētas partijas reklāmu, nav veikusi aģitāciju, gan arī tas, vai pašvaldības iestāde vispār drīkst pieņemt naudu par šāda veida reklāmu.

Nu secināts, ka aizliegumu izvietot un izplatīt priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus valsts un pašvaldību iestādēs, kā arī kapitālsabiedrībās, kurās vairāk nekā 50 procenti kapitāla daļu pieder valstij vai pašvaldībai, attiecas tikai uz publiski pieejamām vietām, bet iedzīvotāju pastkastīte par tādu nav uzskatāma, jo tās neatrodas konkrētajā uzņēmumā, bet gan pie iedzīvotāju īpašumiem.

KNAB norāda, ka par reklāmu TB/LNNK norēķinājusies ar Alūksnes nami likumā paredzētajā kārtībā, to uzrādot arī priekšvēlēšanu deklarācijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Alūksnieši līdz ar komunālo pakalpojumu rēķinu saņem TB/LNNK reklāmu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas