Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tērbatas iela vēl nav Šlesera privātīpašums

Nerēķināšanās ar iedzīvotāju interesēm un sabiedrības viedokļa ignorēšana ir kļuvusi par Rīgas vicemēra aktivitāšu ikdienas stilu. Minētā apgalvojuma patiesumu apliecina lēmums par gājēju ielas izveidi Tērbatas ielā vēl pirms publiskās apspriešanas. Katram no mums ir skaidrs, ka sabiedriska apspriešana pēc lēmuma pieņemsānas ir formāla un neko neietekmē. Laikam jau ir amatpersonas, pēc kuru domām no kabineta Rīgas domē ir vislabāk redzams, bet iedzīvotāju, tajā skaitā autovadītāju viedokli nav ko uzklausīt, jo tas var apgrūtināt vienpersoniski pieņemtā lēmuma īstenošanu.

Gājēju ielas izveide veicināšot  uzņēmējdarbību. Noteikti būs uzņēmēji, kuru darbība aktivizēsies, tomēr  būs arī  tādi, kam liegums pārvietoties pa Tērbatas ielu ar auto var nodarīt ekonomiskus zaudējumus. Vai šo cilvēku viedoklis nav jāņem vērā? Vai vicemēram ir tiesības pieņemt lēmumu par vienu no senākajām Rīgas centra ielām, neapkopojot un neņemot vērā iedzīvotāju un autovadītāju viedokli?

Skaidrs, ka ir amatpersonas, kurām sabiedrības viedokļa izvērtēšana kā demokrātijas elements var likties traucējošs. Tajā pat laikā, ja reiz uzskatām sevi par Eiropas Savienības dalībvalsti ne tikai formāli, bet arī pēc būtības, mums ir jāciena kopējās demokrātiskās vērtības un vienas amatpersonas lēmums pārveidot galvaspilsētas centru, pirms tam nenoskaidrojot sabiedrības viedokli nav pieņemams.

Acīmredzams, ka vicemērs nemēdz mācīties no līdzīgiem gadījumiem un atkal kāpj uz iedzīvotāju viedokļa ignorēšanas grābekļa. Nesen līdzīga rīcība noveda pie jautājuma izskatīšanas valdības sēdē, kuras lēmums nu jau pārsūdzēts tiesā. Neļausim bez iedzīvotāju un autovadītāju viedokļa uzklausīšanas mainīt Rīgas centru!

* LAMB prezidents, Latvijas ceļu satiksmes drošības padomes loceklis

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas