Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Tiesa uzliek arestu digitālās TV krimināllietā apsūdzēto Purvinska un Zabecka mantai

Turpinot izskatīt tā dēvēto digitālās televīzijas krimināllietu, Rīgas apgabaltiesa pirmdien pēc prokuratūras lūguma uzlikusi arestu divu apsūdzēto - bijušā apsardzes uzņēmuma "Falck apsargs" valdes priekšsēdētāja Valda Purvinska un bijušā "Kempmayer Media Limited" meitasfirmas "Kempmayer Media Latvia" valdes locekļa Andreja Zabecka - mantai.

Kā informēja apgabaltiesas kancelejas vadītājs Ilvars Tomsons, arests uzlikts kādam Purvinskim piederošam zemesgabalam un Zebeckim piederošai vieglajai automašīnai.

Tāpat apgabaltiesa nolasījusi trīs ārvalstu liecinieku iepriekš sniegtās liecības, jo viņi uz tiesu nebija ieradušies.

Lietas izskatīšanu ar liecinieku uzklausīšanu iecerēts turpināt rīt, 30.martā, plkst.10, pastāstīja Tomsons.

Kā ziņots, krimināllietā patlaban tiek pratināti liecinieki. Līdz šim tiesa klātienē nopratinājusi 52 lieciniekus, bet kopumā jāuzklausa aptuveni 120.

Neviens no 20 apsūdzētajiem savu vainu inkriminētajos noziegumos neatzīst. Daži no apsūdzētajiem skaidro, ka nesaprot, kādus tieši noziegumus prokuratūra viņiem inkriminējusi, citi savukārt norāda uz apsūdzības nepilnībām.

Tiesas sastāvs ar tiesnesi Juri Stukānu priekšgalā lietu sāka skatīt 2008.gada 28.augustā. Pirms tam kopš 2007.gada novembra beigām lietu skatīja tiesneses Žanetes Vēveres sastāvs, taču 2008.gada 19.maijā Vēvere pieņēma sev izteikto noraidījumu saistībā ar iespējamu interešu konfliktu.

Kā ziņots, krimināllieta saistīta ar VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" meitasuzņēmuma "Digitālais Latvijas radio un televīzijas centrs" un "Kempmayer Media Latvia" vienošanos, kas paredzēja vairākos posmos ieviest digitālo televīziju un Latvijā nogādāt dažādu specifisku aparatūru digitālajai apraidei. Projekta kopējās izmaksas iepriekš lēstas daudzos desmitos miljonu latu.

Saistībā ar minētā projekta izpildes apsūdzības šajā lietā uzrādītas pēc Krimināllikuma (KL) 317.panta par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, pēc KL 319.panta par valsts amatpersonas bezdarbību, pēc KL 177.panta par krāpšanu un pēc KL 195.panta par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas