Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Tiesai nodod TP Jaunatnes organizācijas valsts karodziņu lietu

Rīgas tiesas apgabala prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu, kurā par valsts karodziņu izmešanu miskastē apsūdzēts Tautas partijas Jaunatnes organizācijas atbalstītājs.

Māris Smilga apsūdzēts pēc Krimināllikuma panta par valsts simbola - karoga - zaimošanu. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz trim gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Prokuratūras runasvīra Andrejs Vasks aģentūrai BNS teica, ka lieta nodota Rīgas apgabaltiesai.

Drošības policija (DP) aprīlī saņēma ekspertu atzinumu par Tautas partijas Jaunatnes organizācijas atbalstītāju rīcību, pērn piketā pie Saeimas izmetot miskastē valsts karodziņus.

Pēc ekspertu atzinuma saņemšanas tika sākts kriminālprocess par valsts simbola zaimošanu, kura izpaudās kā Latvijas valsts karoga mīdīšana ar kājām un tā izmešana atkritumu konteinerā, kas notika 2008.gada 18.decembrī pie Saeimas ēkas Rīgā.

DP pārbaudi karodziņu lietā sāka pēc pērnā gada decembra vidū saņemtā raidījuma "Nekā personīga" iesnieguma. Toreiz raidījums demonstrēja kadrus, kuros redzams, kā pēc piketa pie Saeimas saistībā ar reģionālo reformu vairāki TP Jaunatnes organizācijas atbalstītāji miskastē izmet mazus papīra Latvijas valsts karodziņus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas