Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Tiesneši Satversmes tiesai lūdz izvērtēt normu par algas izmaksu 73% apmērā

Kopumā aptuveni pussimts tiesnešu Satversmes tiesā (ST) iesnieguši pieteikumu izvērtēt parlamenta apstiprinātos grozījumus likumā Par tiesu varu, kas paredz šajā un nākamajā gadā izmaksāt 73% no paredzētā atalgojuma. Tiesneši uzskata, ka grozījumi pārkāpj Satversmē noteikto tiesu varas neatkarību, par pieteikumu saturu teic ST pārstāve Līna Kovalevska.

Šī ir jau trešā lieta par tiesnešu algām, kura nonākusi ST. Pirmajā lietā jau ir spriedums, tajā noteikts, ka tiesnešu algu iesaldēšana 2008. gada nogalē bijusi antikonstitucionāla. Savukārt otrā lieta par pērn gada vidū noteikto algu samazinājumu par 15% tūdaļ tiks izskatīts. Nu tiesa saņēmusi arī trešo lietu, kas saistīta ar pēdējo algu samazinājumu, kad likumdevējs noteica 73% no paredzētā atalgojuma, kurš turklāt nedrīkst būt lielāks par premjera algu.

Kopumā iesniegti divi pieteikumi, kuri apstrīd vienu un to pašu pantu, kā arī norādīts uz tiem pašiem Satversmes pantiem, kuriem pretrunā ir likuma grozījumi. ST būs jāvertē spēkā esošā likuma Par tiesu varu pārejas noteikumu 20.punkta 3.teikuma atbilstību Satversmes 1., 83. un 107.pantam. Vienu pieteikumu parakstījuši 23 tiesneši, otru – 28 tiesneši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas