Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Turpmāk glābējsilītē uzieto bērnu vārdus neatklās

Turpmāk vairs netiks atklāts glābējsilītē, iepriekš zināmā kā Baby Box, ievietotā bērna vārds, tā vienojusies Bērnu Klīniskās universitātes slimnīca (BKUS), Rīgas Bāriņtiesa un projekta Baby Box – vieta bērna dzīvībai īstenotāji. Tas esot nepieciešams, lai pilnībā saglabātu bērna anonimitāti. Pirmā bērna vārds, ko bērnam bija devusi viņa māte, bija Kristiāns, viņa to bija uzrakstījusi uz lapiņas, ko atstāja glābējkastē līdzās bērnam.

Kā informē viens no projekta realizētājiem sabiedrisko attiecību uzņēmums Divi Gani, meitenītei, kura 21.februārī tika atrasta glābējsilītē, ir reģistrēts oficiāls vārds un šobrīd Labklājības ministrija (LM) un bāriņtiesa kārto formalitātes, lai jau tuvākajās dienās meitenīte nonāktu iespējamajā audžuģimenē. Šī aptuveni desmit dienas vecā meitene bija otrais glābējsilītē atrastais bērns. Glābējsilītē ievietoto bērnu atradeņa statuss ļauj uzreiz uzsākt adopcijas procesu. Latvijas LM darbinieki rindas kārtībā sazinās ar ģimeni, kura gaida uz zīdaiņa adopciju. Ja ģimene piekrīt, tad bērniņš nonāk pie jaunajiem vecākiem desmit dienu laikā pēc viņa ievietošanas Baby Box.

Sākotnēji bērns nonāk ģimenē pirmsadopcijas aprūpē. Pirmsadopcijas periods turpinās līdz sešiem mēnešiem. To laikā bāriņtiesas darbinieki rūpīgi seko līdzi mazuļa un ģimenes attiecībām, lai pēc pirmsadopcijas termiņa varētu lemt par bērna adopciju, to noslēdzot tiesiskā ceļā. Bērnu reģistrētos vārdus audžuvecākiem pēc adopcijas procesa noslēgšanas, ir tiesības mainīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas