Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Ulmanis: KNAB rīkojies neprofesionāli

Eksprezidents Guntis Ulmanis, kurš Saeimā pārstāv apvienību Par labu Latviju (PLL) un ceturtdien balsojumā par kratīšanu Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietās atturējās, uzsver, ka tā balsojis informācijas trūkuma dēļ.

Viņš uzskata, ka A.Šlesers saņēmis sitienu zem jostasvietas un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rīkojies neprofesionāli.

"Nedomāju, ka ar šo šis jautājums ir beidzies. Ja reiz KNAB ir pietiekami daudz pierādījumu, tam tuvākajā laikā vajadzētu nākt ar spēcīgiem argumentiem, lai mēs varētu pieņemt galīgo lēmumu. Ja tādu nav, es esmu pareizi rīkojies, un man nav sev ko pārmest, ka neesmu bijis pietiekami efektīvs," savu balsojumu pamatoja G.Ulmanis.

Viņš atsaucās uz Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas deputātu lemto, kas šajā jautājumā iedziļinājās un analizēja saņemtos dokumentus – komisijā divi balsojuši par, bet trīs atturējušies. Savukārt pārējiem neesot bijis laika iepazīties. Parlamentā par ārkārtas sēdes sasaukšanu izlemts ātrumā un steigā. Viņš par to uzzinājis 15 minūšu pirms sēdes.

"Es negribu zīlēt, kā būtu, ja man būtu vairāk informācijas un es šo jautājumu būtu izanalizējis. Tagad man pietrūka pārliecības, lai kategoriski iestātos par vienu no variantiem ‒ pret vai par. Parlamentā sadūrās viedokļi, vai parlaments izskata procesuālo pusi vai jautājumu pēc būtības," teica eksprezidents un PLL frakcijas deputāts.

G.Ulmanis uzskata, ka šādā lielā steigā, turklāt pirms prezidenta vēlēšanām, nodot izmeklēšanas rokās deputātu nav korekti.

"Šis balsojums Saeimā – par, pret un atturas – tagad iespaidos arī prezidenta vēlēšanas. Padomājiet, kā jūtas Šlesera kungs, jo tā tomēr nedrīkst pirms tik nopietniem balsojumiem izdarīt triecienu zem jostas vietas bez vajadzīgās argumentācijas, tas cilvēku piespiež domāt citādi, nekā viņš domāja dienu iepriekš," uz 2.jūnijā gaidāmo balsojumu Saeimā par nākamo Valsts prezidentu norādīja G.Ulmanis.

Viņš uzskata, ka KNAB tagad vai nu jāatvainojas par savu neprofesionalitāti, vai jāsniedz argumenti, kas ļautu deputātiem pieņemt lēmumu.

"Bet tas [balsojums] ir arī brīdinājums KNAB, ka nevar spēlēties ar cilvēku likteņiem," minēja G.Ulmanis.

Jau ziņots, ka Saeima ceturtdien ārkārtas sēdē neatbalstīja KNAB lūgumu veikt kratīšanu Saeimas deputāta Šlesera dzīvesvietās. KNAB lūdza veikt kratīšanu A.Šlesera faktiskajā dzīvesvietā Jūrmalā un deklarētajā dzīvesvietā Rīgā. Par kratīšanas veikšanu balsoja 35 deputāti, pret bija septiņi, bet atturējās 37.

KNAB vēstulē Saeimai norāda, ka 20.maijā birojā sākts kriminālprocess pēc vairākiem Krimināllikuma pantiem – par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, izvairīšanos no deklarācijas iesniegšanas, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu, kukuļdošanu, neatļautu piedalīšanos mantiskos darījumos un valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu pārkāpšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas