Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Urbanovičs īsti nespēj izšķirties - Latvija ir vai nav bijusi okupēta

Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs (SC) LNT raidījumā 900 sekundes tā arī konkrēti nespēja atbildēt - Latvija ir vai nav bijusi okupēta.

Uz jautājumu, vai okupācija notikusi, Urbanovičs atbildēja apstiprinoši, vien piebilstot, "tādā izpratnē, kā jūs to saprotat". Viņš skaidroja, ka nelietojot vārdu "okupācija", - pēc starptautiskajām tiesību normām un ekspertu norādēm, četrās valstīs, tostarp Baltijas valstīs, notikusi aneksija un inkorporācija.

Urbanovičs nepiekrīt, ka viņš baidās no vārda "okupācija" lietošanas. "Es nebaidos no šī vārda. Taču vēstures fakti ir dažādi, un patlaban tie ir politizēti," uzsvēra deputāts.

Urbanovičs norādīja, ka viņš savā grāmatā "Nākotnes melnraksts" okupācijas faktu nenoliedzot. "Grāmatu rakstījām ilgākā laikā. Gribējām sākt pozitīvu diskusiju, bet pārsvarā ir kritika," teica politiķis, skaidrojot, ka grāmatu bija plānots izdot mierīgā laikā - pusgadu pēc vēlēšanām, lai varētu sākt mierīgu diskusiju, taču tagad situācija ir mainījusies.

Urbanovičs uzsvēra, ka Latvijā vienīgā valsts valoda ir tikai latviešu, "citādi nemaz nevar būt. Latviešu valoda būs vienīgā valsts valoda, kamēr es dzīvoju," sacīja Saeimas deputāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas