Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Urbanovičs: krievu valoda ir Latvijas bagātība un ieguvums iedzīvotājiem

Latviešu valoda ir un būs vienīgā valsts valoda Latvijā, bet krievu valoda un kultūra ir valsts bagātība un ieguvums visiem iedzīvotājiem neatkarīgi no nacionālās piederības, savā ziņojumā medijiem pauda Saskaņas Centra (SC) frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

“Krievu valoda Latvijā nav sveša, un tā jāatzīst ar likumu, tai kā nacionālās minoritātes valodai jāsaņem valsts un sabiedrības atbalsts, tajā skaitā izglītības jomā,” apgalvoja J.Urbanovičs.

“Nacionālradikāļu uzbrukumi bilingvālajām skolām nav nekas jauns. Izbrīnu rada valdošo partiju nevēlēšanās paust skaidru nostāju un norobežoties no Visu Latvijai! - "TB"/LNNK provokācijas ar referendumu par Satversmes grozījumiem,” savu nostāju skaidroja J.Urbanovičs.

SC frakcijas priekšsēdētājs savā ziņojumā norādīja, ka valdībai jānoraida nacionālradikāļu referenduma ierosinājums, ja “valdība patiesi vēlas valstī stabilitāti un sabiedrības integrāciju”. J.Urbanovičs uzskata, ka referendums izmaksās valstij “miljoniem latu”. Viņaprāt, šos naudas līdzekļus būtu jāizlieto latviešu valodas mācīšanai bilingvālajās skolās un bezdarbnieku apmācībai nepieciešamajās profesijās.

Referendums par otro valsts valodu pastiprinās sabiedrībā sašķeltības atmosfēru, to iedalot “divās frontēs”, tādēļ valdībai skaidri jāpauž sava nostāja šajā jautājumā, skaidroja J.Urbanovičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas