Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Urbanovičs: krievu valoda ir Latvijas bagātība un ieguvums iedzīvotājiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
zebra
z
Es nezinu, vai var aizliegt cilvēkiem izteikt viedokli par krievu valodu kā otro valsts valodu. Ja par to jārunā, tad jārunā, tas dod iespēju veidot viedokli, kopēju viedokli. Paldies SC, ka latviešu valoda tomēr paliek kā vienīgā valsts valoda.
antons
a
Kremļa krancim Kučinskim(KKK) nav izdevies savā savārstījumā par valsts valodas nelietošanu aizraut latviešus. Nu jānāk galvenajam Kremļa popam palīgā. Man gan neliekas, ka okupantu valoda būtu jāapspriež. Pēc starptautiskiem likumiem okupantam atstājot okupēto zemi ir tiesības ņemt līdzi kustamo(savu ne nelaimīgai zemei piederīgo), bet nav tiesības uz okupācijas laikā radītiem nekustāmiem īpašumiem. Nu ņemiet savu daiļo, vērtīgo valodu ar saviem saražotajiem kustīgajiem krievulēniem un savā matuškā esiet laimīgi.
Ministry of Truth
M
"Nav jēgas mammai par prieku mācīties praksē nelietojamu valodu." Tad jūs esat idiots. Beidzam ākstīties.
Barons
B
Urbanovič, vai Tu tā runātu, ja būtu citā Saeimas frakcijā? Ko? Ja Tev nevajadzētu krievvalodīgo vēlētāju balsis? Tu tak nevari teikt, ka krievu valoda ir tieši tāda pati valoda kā latviešu, vācu vai angļu. Ka katra valoda ir bagātība, ka katrā no tām ir runājuši un rakstījuši daudzi šīs pasaules dižgari. Nu nekādi nevar, piemēram, Puškinu nolikt augstāk kā Šekspīru vai Gēti. Katrā valodā ir sava bagātība un skaistums. Un jo vairāk valodas cilvēks brīvi pārvalda, jo bagātāks kļūst. Tas ir skaidrs katram normāli domājošam cilvēkam, kuram nevajag izpatikt kādai sabiedrības daļai...
Sociāldemokrāts
S
"Īsāk sakot, jūsu etalons - krievvalodīgais biznesmenis ir gatavs kukuļot, dzīvot zemā vides un attiecību kultūrā, jo viņam galvenais ir nauda." --------------------------------------------------- ------- Savstarpēja augstprātīga "sprēgāšana" mums neko nedos - tukši un bērnišķīgi tērējam savu laiku. :) Minētais piemērs NAV ETALONS, nav ideāls, bet ilustrācija - uzņēmēji ir ĻOTI NERUNĪGI publiskajā telpā. Es labprāt atsauktos uz intervijām, publikācijām, statistiku, aptaujām, kuru NAV. Uzņēmējiem ir savas "blusas", kuras traucē konkuret ārējos tirgos. Bet savu vadīsanas stilu viņi ne ar mani, ne ar Jums neapspriedīs un mūsu lasīto "morāli" neklausīsies. Latvijā ir tādi uzņēmēji, kādi ir... Un konkurēt spēj tajos tirgos, kuros spēj konkurēt... Svarīgi, lai mēs saprastu, ka darbaspēka valodu prasme kaut kādā veidā saistās ar uzņēmēju gatavību iet tajos vai citos eksporta tirgos. Nav jēgas mammai par prieku mācīties praksē nelietojamu valodu. Izglītības politikai jābūt saistītai ar darba tirgus vajadzībām.
Sirmais
S
Krievu valoda ir unikāla un viegli apgūstama, vai ir vēl pasaulē tāda valoda, kurā ar trīs - četriem lamu vārdiem var izteikt visu krieva domu. Ar vienu pašu "maķ" var ielūkoties krieva dvēselē. Kur vēl pasaulē Jūs varat atrast tādu "cieņu"pret māti kā krievu valodā?
Ministry of Truth
M
Labojums. Par to viņš pārdos citus, ja vajadzēs, arī pasūtīs konkurenta slepkavību, vai iegūs risku pašam sev, jo zemā attiecību kultūras vidē nekas nav vērtīgāks par naudu, pat ne dzīvība. Vēlreiz fui tādiem domu gājieniem.
Ministry of Truth
M
Īsāk sakot, jūsu etalons - krievvalodīgais biznesmenis ir gatavs kukuļot, dzīvot zemā vides un attiecību kultūrā, jo viņam galvenais ir nauda. Par to viņš pārdos, ja vajadzēs, arī pasūtīs konkurenta slepkavību, vai iegūs risku pašam sev, jo zemā attiecību kultūras vidē nekas nav vērtīgāks par naudu, pat ne dzīvība. Kam traucē valodu neprasme, tas arī šo jautājumu risina. Jūsu etalonam biznesmenim nepietiek pat prāta, lai noalgotu tulku vai vietējā līmeņa speciālistus, ko vienmēr ir spiesti darīt rietumu uzņēmumi, kas mēģina kaut ko uzsākt Krievijā. Kāpēc jūsu etalonam traucē augsta cilvēku pašapziņa? Tāpēc, ka viņš tos nevar pazemot un ierobežot darba un citās tiesībās. Un vēlas tiem maksāt grašus, kas pašam nodrošinās lielāku peļņu. Slikts jums tas paraugs padevies. Nepieņemams. Fui!
Sociāldemokrāts
S
"Jūs nez kādēļ tomēr krievu patēriņu noliekat kaut kādā alu līmenī. Arī viņi zina, kas ir laba manta. Viņi iegādājas Sony, BMW, Nike un citus zimolus, neizvēloties Baltkrievijas produkciju. Jūs piedāvājat krieviem sūtīt to, ko viņi nepirks, Ja viņi pirks, tas nozīmēs, ka šo preci var pārdot arī vienotajā tirgū Eiropā. Obligāti." ----------------------------------------------- ----------- Esmu pragmatisks cilvēks. Mani interesē reāla Latvijas biznesu un algoto darbinieku iespēja pelnīt. Algots darbinieks bez darba uzņēmumā nevar realizēt savu potencialu. Tāpēc svarīgi, ko domā uzņēmēji. Latvijā nesen "pat bērni zināja", ka privātais bizness galvenokārt pieder krievvalodīgiem lielpilsētu iedzīvotājiem. Nesen interneta diskusijā izprovocēju uz atklātību kādu krievvalodīgu biznesa cilvēku. Viņš izteica šādas publiski ne tik bieži dzirdamas atklāsmes: 1) Krievijā biznesu virzīt ir ļoti grūti, jo liela birokratija, zema lietišķo attiecību kultūra, liela korupcija, ... BET Krievijā ir augsta peļņa! 2) ES valstīs ir augstaka biznesa kultūra, nav tādas birokratijas un korupcijas, bet peļņa zemāka un traucē valodu neprasme. Jauno menedžeru paaudze pārvalda valodas, bet demonstrē augstu pašapziņu un vēlas augstu atalgojumu, kas nepatīk Latvijas biznesu īpašniekem. Tāpēc biznesu konkurētspēja ārzemēs klibo... Tomēr jautājums paliek: KUR MŪSU EKSPORTA TIRGI? Tos vajag jau "vakar", ne tad, kad mainīsies paaudzes un radīsies valodu prasme. Un kas to var zināt - varbūt jau samērā drīz visur runās ķīniski?
AJA
A
Pļavniekos, kurš lamājās krieviski (ieskaitot bērnus) nevar uzskatīt par valodas veicinātājiem. Ja tā ir bagatība, tad Urbanovičs ir .........
lux
l
Tieši tā. Un Urbanoviča runu rakstītāji (jo šaubos, ka viņš var divus teikumus salikt kopā, intervijās breismīgi noskatīties, ka publiska persona tikai elš un pūs, vairāk par vienu teikumu salikt vienā piegājienā nespēj),kā arī blogos laiku pavadošās Kremļa lakstīgalas cītīgi strādā pie tā, lai pieradinātu vienu latvIešu daļu pie tā, ka krievu nelojālā varza un "matjorščina" ir ieguvums, kuru varētu samērot, nu nezinu, kaut vai ar Gūtenberga drukas mašīnu. Aizdomīgi masveidīgi, regulāri un nekaunīgi cenšas pie šīs domas pieradināt. Viņu arguments par valodu zināšanas vērtību neiztur kritiku, jo pēc būtības viņi nerunā par valodu zināšanas nepieciešamību (kas ir nenoliedzama un paver daudzus ceļus), bet par to, ka krievu valoda pakāpeniski jāpārvēš par otru valsts valodu. Domāju, ka atslēgas vārds attiecībā uz šo kampaņu, kas tā pēc visām pazīmēm arī ir PIERADINĀT un LIKT NOTICĒT.
Dr.xy
D
Iwan Iwanovic Urbi,kada valoda Jus izteiksiet savu pedejo velesanos pirms dosanas uz...........?
Ministry of Truth
M
Jūs kā vecākas paaudzes cilvēks varbūt arī esat ar angļu valodu on nodding terms (lai jūs pamocītu, šo to pateikšu angliski), bet tas jau nenozīmē, ka jaunieši nesaredz šīs valodas perspektīvas. Jaunā paaudze nomainīs veco, un būs tās zināšanas. Angļu valoda ir saliekama kā lego. Tā ir latīņu rakstībā, ar daudziem universāliem latīņu cilmes vārdiem, kuru saknes visās eiropiešu valodās ir vienādas. Es nelamāju krievu valodu un neizceļu angļu valodu. Es saku, ka tās ir divas dažādas operas. Jūs nez kādēļ tomēr krievu patēriņu noliekat kaut kādā alu līmenī. Arī viņi zina, kas ir laba manta. Viņi iegādājas Sony, BMW, Nike un citus zimolus, neizvēloties Baltkrievijas produkciju. Jūs piedāvājat krieviem sūtīt to, ko viņi nepirks, Ja viņi pirks, tas nozīmēs, ka šo preci var pārdot arī vienotajā tirgū Eiropā. Obligāti.
Ministry of Truth
M
Kā jau viens zēns te teica, laikā, kamēr latviešiem piedāvās apgūt krievu valodu kā milzīgu dārgumu, paši krievi aktīvi mācīsies angļu, vācu vai franču valodu, un aizies naivajiem latviešiem garām rūkdami biznesā un tehnoloģijās. Bet latvieši viens otram deklamēs Puškina citātus un turpinās domāt, ka viņi kaut ko ir ieguvuši. :)
J
Urbanovičam tiešām tā ir bagātība, jo SC ļaudis viņam māju Rēzeknē nopirka! Nu resnis rej par prieku saimniekiem!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas