Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Urbanovičs piedāvā trīs gadus nerunāt par vēsturi

Saskaņas centra līderis Jānis Urbanovičs piedāvās politiskajiem spēkiem uz trim gadiem atlikt diskusijas par nacionālajiem un vēstures jautājumiem, kas šķeļot sabiedrību un varētu apgrūtināt politisko spēku sadarbību nākamajā Saeimā. Viņš Dienai sacīja, ka partijām vajadzētu vienoties, lai atrisinātu sociāli ekonomiskās problēmas, apturētu ļaužu aizbraukšanu un nodrošinātu cilvēkiem cienīgus apstākļus savā valstī.

Saskaņas centra potenciālie sabiedrotie no Vienotības, Zaļo un Zemnieku savienības un Valda Zatlera veidotās Reformu partijas rezervēti vērtē šo ierosinājumu. No V. Zatlera pārstāvjiem saņemtajā rakstiskajā atbildē ir sacīts: «Žēl, ka tikai uz trim gadiem, nevis pavisam. Taču kopumā šāds Urbanoviča kunga piedāvājums priecē. Ja tas tiešām tiks pildīts, priekšvēlēšanu cīņā beidzot būs iespēja mēroties ar konkrētām idejām un risinājumiem valsts attīstībai, nevis nodarboties ar sabiedrības etnisku šķelšanu.» Kad V. Zatlers paziņoja par jaunas partijas dibināšanu, viņš norādīja: ja SC pēc vēlēšanām vēlēsies sadarboties ar ZRP, tam nāksies atzīt latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, kā arī okupācijas faktu.

Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis aicināja mierīgi pagaidīt vēlēšanu rezultātus. ZZS esot atvērta visām sarunām, bet tagad nevēloties komentēt atsevišķu politiķu viedokļus - J. Urbanovičam esot tāds ierosinājums, bet V. Zatleram savukārt iezīmētas citas sarkanās līnijas, kas liegs sadarboties ar oligarhu partijām. Vienotības frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis arī uzskata, ka daudz ko noteiks vēlēšanu rezultāti un tas, kuram cilvēkam būs uzticēta valdības veidošana. Kādam premjera kandidātam varbūt būšot pieņemams J. Urbanoviča ieteikums, savukārt Vienotības premjeram Valdim Dombrovskim nacionālie un vēstures jautājumi - arī par okupācijas fakta atzīšanu - vienmēr ir bijuši būtiski, sacīja Dz. Zaķis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas