Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Ušakovs noraida Lindermana partijas piedāvājumu pašvaldību vēlēšanās startēt ar vienotu sarakstu

Apvienības Saskaņas centrs (SC) līderis, Rīgas mērs Nils Ušakovs kategoriski noraida partijas Lindermana partija - Par dzimto valodu! piedāvājumu pašvaldību vēlēšanās Rīgā startēt ar vienotu sarakstu.

Ušakovs uzskata, ka šī organizācija esot kļuvusi par Vienotības projektu, kura mērķis ir atņemt SC nepieciešamās balsis absolūtā vairākuma iegūšanai nākamajās vēlēšanās galvaspilsētas pašvaldībā.

"Visa informācija, kas ir manā rīcībā, liecina par to, ka tā saucamā partija Par dzimto valodu pēdējā laikā ir kļuvusi par Vienotības un specdienestu darbinieku politprojektu. Tieši viņi, izmantojot visdažādākās, arī neviennozīmīgi vērtējamas metodes, mudina Par dzimto valodu aktīvi piedalīties Rīgas domes vēlēšanās," klāsta Ušakovs.

Pēc Rīgas mēra paustā, Vienotības mērķis esot skaidrs - Lindermana partijai aktīvi jācīnās ar SC, turklāt liekulīgi piesedzoties ar krievvalodīgo rīdzinieki interešu aizstāvības kārti.

SC politiķis apgalvo, ka Vienotības un specdienestu galvenais uzdevums esot tāds, ka Lindermana partijai - Par dzimto valodu! ir jāsavāc līdz 4,5% balsu, tādējādi neiekļūstot Rīgas domē. Tādā gadījumā par šo partiju atdotās balsis vienmērīgi sadalīsies gan starp SC, gan starp Vienotību un nacionālo apvienību.

Taču SC atbilstoši rezultātā var iegūt nevis 51%-52%, bet 49% balsu, bažījas Ušakovs, baidot, ka tad Rīgā pie varas atgriezīsies labējie ar Sarmīti Ēlerti (V) priekšgalā.

Ušakovs uzsver, ka ar pašreizējo Vienotības vadību SC nesadarbosies nekādos apstākļos. "Mēs arī nekādā gadījumā ne pirms, ne pēc vēlēšanām nesadarbosimies ar Vienotības rokaspuišiem, piemēram, no partijas Par dzimto valodu," pauž domes priekšsēdētājs.

Kā ziņots, partija Lindermana partija - Par dzimto valodu! piedāvā SC kandidēt pašvaldību vēlēšanās Rīgā ar vienotu sarakstu, liecina partijas valdes paziņojums.

Partijas paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem norādīts, ka "īpašu trauksmi" izraisa fakts, ka pilsētas krievu iedzīvotāju balsis varētu dalīties starp SC un Lindermana partiju - Par dzimto valodu!. Tāpat, pēc partijas valdes domām, daudzus rīdziniekus uztrauc perspektīva, ka "galvaspilsētā varētu atgūt varu nacionālisti".

Lindermana partijas pārstāvji pārliecināti, ka krievu vēlētāju vairākums labprāt balsotu par abu partiju sarakstu, proti, "par Ušakova un Lindermana savienību".

"Šajā situācijā, kas prasa atbildīgu vēsturiski nozīmīgu izvēli, mēs piedāvājam SC vadībai kandidēt Rīgas domes vēlēšanās ar vienotu sarakstu. Mēs no savas puses esam gatavi deleģēt vienotajā sarakstā desmit cilvēkus. Ņemot vērā, ka pavisam sarakstā būs 60 kandidāti, mūsu piedāvātā attiecība - viens pret pieci - ir korekta un reālistiska," uzsver partijas valde.

Viņi piedāvā iekļaut apvienotajā sarakstā "cieņas vērtus cilvēkus", kuri organizēja parakstu vākšanu un tautas nobalsošanu par krievu valodu un aktīvi piedalījās šajos pasākumos un daļa no kuriem esot jau pazīstami sabiedrībā, - juristu un partijas valdes locekli Ilarionu Girsu, Latvijas Universitātes pasniedzēju, politoloģijas doktoru Andreju Berdņikovu, publicistu ar darba pieredzi Rīgas domē izglītības un transporta jomā Aleksandru Giļmanu, uzņēmēju Iļju Kozirevu, biedrības "Dzimtā valoda" vadītāju Anastasiju Visocku un uzņēmēju Juriju Žuravļovu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas