Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Uz mājām nāks medmāsas, nevis ģimenes ārsti

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Grins
G
Realitātē tas nozīmē, ka cilvēkiem jāsāk nodarboties ar pašārstēšanos! Tad pieprasu arī visas zāles dot man BEZ receptēm- ja jau pats tad pats!
Ideja.
I
Bezdarbnieki, katrs sētnieks ,tagad apmeklējot kādus pirmās palīdzības kursus, varēs forši pelnīt, pat izkonkurēt tās medicīnas māsiņas,kuras tagad sacerējušās pelnīt uz nabagu rēķina sev baigo naudu.Mediķi nesaprot ,ka tādā veidā viņi vispār paliks bez darba.Gan jau cilvēki iemanītos ,kā rīkoties ,lai nebūtu jāmaksā tā nauda.
Ieva
I
Tu neesi gulējis slimnīcā un nezini, ka absolūti lielākais laiks tur tiek pavadīts no nedarot no vienas pārsiešanas reizi divās dienās līdz otrai. Varbūt pa kādai špricei, sistēmai- to visu var lieliski izdarīt mājās, un tagad tā notiks arī pie mums (vismaz teorētiski): atnāks māsiņa un uz priekšu.
Hei .
H
Jā,Dievs tiešām dziedina. Var pienākt diena,ka ārstiem būs jāiet bezdarbniekos.Cik zinu, daudzi meklē palīdzību ne vairs pie ārsta, bet iet uz baznīcu,lai aizlūdz,un saņem reālu dziedināšanu.Citiem ,kuriem nozīmēta operācija no ārsta,tā vairs nav jātaisa, jocilvēks pēc aizlūgšanas kļuvis vesels.
Var jau būt.
V
Varbūt,katram jāpērk medicīnas enciklopēdija,jānosaka sev diagnoze,un jāārstē pašiem sevi.Vai nu lūgt Dieva žēlastību,lai Dievs pārdabīgā veidā dziedina. Esmu piedzīvojusi, ka Dievs tiešām dziedina,un vēl par velti.
Cilvēks,domājoš.
C
Atbildu tam kuram niks[ jā},Vāi tad jūs Latviju uzskatat par attīstītu valsti,kad jāaizņemas miljardi no citām valstīm.Jūs jau laikam esat no citas planētas nokritusi,tā gribētos domāt ,ka to ir rakstījusi kāda blondīne,ka neredzat kādā ekonomiskā stāvoklī ir valsts,un daudziem ir ļoti zemas algas, citiem bezdarbs. Par kādu salīdzināšanu te var būt runa ar attīstītajām valstīm.Vai mūsu valsts ir ekonomiski domājoša ,ka tā tiek pielīdzināta citām valstīm.Ja slimnieki gulēs mājās, tad tāda ārstēšana būs tikai formāla līdzjūtība par dārgu naudu.Ja cilvēks nebūs spējīgs samaksāt,un tādi būs liela daļa,tad nenāks ne tā māsiņa, ne tas dakteris,jo viņi apkalpos tos kas labi maksās.Tiem būs droša nāve, jo nebūs jau nevienam par to jāatbild,ja tas notiks mājās.
Kāds apsurds.
K
Tas jau nozīmē,ja cilvēks pēc operācijas būs aizsūtīts mājās,tad kā gan tie kam ir mazi ienākumi, spēs atmāksāt katru mediķa apmeklējumu mājās.Par katru māsiņas apmeklējumu un vēl par katru šprici,zālēm,varbūt arī,krīzes brīžos,ātrās palīdzības izsaukumu,būs jāmaksā.Kur tie vienkāršie cilvēki ņems,naudu.Ko darīs vientuļie cilvēki, kas paši sevi nevarēs apkopt pēc operācijas, tad būs jāmaksā arī aprūpētājam. Tas jau nozīmē ka slimnīcas būs tikai priekš tiem kam daudz naudas,jo tie varēs ārstam iebāzt naudu kabatā,un ārstēties slimnīcā cik vajag.Kas gan notiek šajā valstī, vai cilvēki nav nolemti iznīcībai.Ja būs vajadzīgas vēl kādas procedūras,tad būs jāsauc taksometrs,lai aizvestu un atvestu mājās poliklīnikas Vai tad dzīvi cilvēki neko ša valstij nenozīmē.
J
Nevienā no attīstītajām pasaules valstīm ārsti neiet mājas vizītēs, jo tas skaitās ekskluzīvs un ārkārtīgi dārgs pakalpojums. Pie mums, kā jau muļķu zemē, pierasts, ka katra histēriska zīdaiņu māte var saukt pa desmit reizēm ārstu uz mājām tāpēc, ka mazulim slikta vēderizeja. Jāsaprot beidzot, ka tāda leiputrija, turklāt par velti vai neticami zemu cenu bija iespējama tikai padumjajā Padomju Savienībā, un tādi brīnumi vairs neatgriezīsies, jo normālā, ekonomiski domājošā pasaulē tā nenotiek. Mājas vizītes, kā arī primāro apskati un stāvokļa vērtējumu slimnīcas uzņemšanā veic speciāli apmācītas medmāsas. Varat pārbaudīt faktus, tā tas ir!
Marika
M
par šo sistēmu jautājumi vēl ir daudz, bet kritizēt es negribētu. medmāsu trūkst un arī tie daudzie bezdarbnieki par medmāsām tik ātri nekļūs. varbūt var pārprofilēt kadrus no bezdarbniekiem?
xxx?
x
Vai nevarētu mani apmācīt, lai es pati veiktu sirds operāciju savam vīram? Tas taču būtu TIK PRAKTISKI! Ne ārsti, ne medmāsas netiktu traucētas!!!! Varbūt Godmanis varētu aiziet uz māju pie tiem foršiem ekonomistiem, kuri labi zin, kas jādara, bet netiek uzklausīti? Varbūt man kāds pastāstīs, ka jāvada lidmašīna? Gribu aizlidot uz mēnesi! u.t.t., u.t.t. Varbūt vīriešivarētu dzemdēt, pie tam mājās?
Ieva
I
Runa nav par diagnozi, bet par to, vai slimniekam nekļūst sliktāk. Un to nu māsiņas spēs noteikt, tā kā vienīgais jautājums ir: kur viņas ņemt.
DD
D
nekādu uzticību tas neraisa.. vai medmāsa/palīdze varēs noteikt pareizo diagnozi?
Ieva
I
Pagaidām, cik saprotu, runa ir par tiem slimniekiem, kas dienām un nedēļām ilgi guļ slimnīcā, lai reizi dienā saņemtu poti un reizi divās tiktu pārsieti- tas tomēr ir stulbi un baismīgi izšķērdīgi.
Ieva
I
Rakstā jau ir nosauktas konkrētas diagnozes, kas ir labi pazīstamas....Tiesa paliek jautājums, ko iesākt, ja sarežģījumi tomēr rodas, bet ātrie pa lauku ceļiem braucot iegāzušies bedrē.
Ērglis
Ē
Atkal fantāzija uz papīra. Medmāsas jau praktiski vien nāk pie klientiem, ārsti brauc akūtos gadījumos, lai noteiktu diagnozi un nozīmētu ārstēšanu. Lai šī sistēma strādātu, būtu ļoti labi atstrādātam māsu tīklam, bet šīs valdības pārstāvji pašrocīgi jau pirms trim gadiem parūpējās, lai Latvijā medmāsas būtu deficīts kā kādreiz cukurs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas